Ексспівробітник ФБР працював на російського олігарха Дерипаску
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексспівробітник ФБР працював на російського олігарха Дерипаску

Ексспівробітник ФБР працював на російського олігарха Дерипаску
Джерело:  online.ua

Колишнього високопосадовця ФБР Чарльза Макгонігала підозрюють у співпраці з підсанкційним російським олігархом Олегом Дерипаскою. Макгонігал ймовірно намагався допомогти Дерипасці вийти зі списку санкцій США.

Джерело: Reuters

Високопосадовець ФБР працював на Дерипаску 

Макгонігала заарештували 21 січня в аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку. Йому та колишньому російському дипломату висунуто звинувачення у відмиванні грошей і змові.

Макгонігал також звинувачується в тому, що він отримав 225 тис доларів готівкою від іноземного агента, поки працював у ФБР.

За словами федеральних прокурорів, 54-річний Макгонігал, який очолював контррозвідку ФБР у Нью-Йорку до своєї відставки у 2018 році, та колишній російський дипломат Сергій Шестаков порушили санкції США, погодившись надавати послуги російському мільярдеру Олегу Дерипасці.

Прокурор США Деміан Вільямс заявив, що Макгонігал і Шестаков «обидва раніше працювали з Дерипаскою, щоб спробувати зняти з нього санкції».

Макгонігалу і Шестакову висунуто чотири звинувачення, які пов’язані з санкціями та відмиванням грошей, кожне з яких передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років.

Шестаков також звинувачується в неправдивих показаннях, що карається ще п'ятьма роками.

За окремими звинуваченнями Макгонігалу висунуто шість пунктів звинувачення в неправдивих заявах, за кожним з яких передбачено покарання у вигляді п’яти років, а також два пункти звинувачення у фальсифікації записів і документів, за кожним з яких передбачено максимальне покарання у 20 років.

Що відомо про Олега Дерипаску

Дерипаска був президентом енергетичної компанії En+ Group і United Company Rusal, другої за величиною алюмінієвої компанії в світі. У 2018 році він покинув обидві компанії.

Також Дерипаска контролює російські заводи з виробництва бронетехніки, яку РФ використовує у війні проти України.

Того ж року проти нього були введені санкції США, які звинуватили його та кількох інших російських олігархів і чиновників у «злочинній діяльності по всьому світу».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?