Данія жорстко відреагувала на нову провокацію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Данія жорстко відреагувала на нову провокацію РФ

Данія жорстко відреагувала на нову провокацію РФ
Джерело:  online.ua

14 червня офіційно стало відомо, що до Міністерства закордонних справ Данії викликали посла Росії після скандальних інцидентів з порушеннями данського повітряного простору винищувачами РФ.

Джерело: пресслужба МЗС Данії

МЗС Данії викликало посла РФ після останніх провокацій

"Той факт, що російські винищувачі двічі порушили повітряний простір Данії, є серйозним і неприпустимим порушенням усіх чинних міжнародних норм і правил щодо військових польотів. Це не можна трактувати як щось інше, як ганебний і абсолютно непотрібно навмисно провокаційний російський вчинок. Тому ми реагували чітко, різко і оперативно. Звичайно, що ми будемо обговорювати це з нашими союзниками ", - наголосв данський дипломат Єппе Кофод.

Згідно з останніми даними, очільник Міністерства закордонних справ буде супроводжувати прем'єр-міністра Данії на саміті НАТО 14 червня.

Під час саміту Єппе Кофорд має намір детально обговорити з союзниками порушення повітряного простору російськими літаками.

"На щастя - це одна з рідкісних ситуацій, коли я відчуваю себе вимушеним викликати посла. Це серйозний і однозначний дипломатичний крок. Послу Росії дали зрозуміти, що такі провокаційні польоти повинні припинитися і що міжнародні закони та правила слід застосовувати як до Росії, так і до всіх інших ", - підкреслив глава МЗС Данії.

Військові літаки РФ двічі порушили повітряний простір Данії

11 червня стало відомо, що літак РФ увійшов у повітряний простір Данії між 11:08 та 11:10 та пролетів біля острова Борнгольм. Після цього ще один літак порушив повітряний простір Данії об 11:40 і покинув його об 11:42.

Глава Міноборони Данія Тріне Брамсен зазначила, що влада її країни сприймає випадок дуже серйозно.

"Це виглядає як свідома провокація і порушення повітряного простору Данії, і це зовсім нова форма агресії. Такого не було вже багато років", — заявила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?