Україна повністю закриває небо для літаків з Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна повністю закриває небо для літаків з Білорусі

Україна повністю закриває небо для літаків з Білорусі
Джерело:  online.ua

В українському уряді вирішили повністю заборонити білоруським літакам перетинати повітряний простір держави після інциденту з лайнером Ryanair та арештом опозиціонера Романа Протасевича.

Джерело: РБК-Україна

За даними джерел видання, рішення з цього приводу ухвалили під час позачергового засідання Кабінету міністрів у п’ятницю, 28 травня.

Закритим небо для всіх білоруських літаків стає з 00:00 суботи, 29 травня. Керівництво уряду вже звернулося з протокольним дорученням безпосередньо до Міністерства інфраструктури й “Украероруху”.

“Доручили встановити з 00:00 29 травня заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, які зареєстровані в реєстрах Республіки Білорусь”, - наголосив інформатор.

Це буквально означає, що білоруські літаки не тільки не зможуть сідати в українських аеропортах, але й не зможуть транзитом пролітати над територією країни.

Також Мінінфраструктури, Міністерство закордонних справ та представникам “украероруху” найближчим часом необхідно проінформувати про урядове рішення білоруську сторону.

Також відповідні дані з посиланням на власні джерела оприлюднив народний депутат Олексій Гончаренко.

“Україна закриває повітряний простір для білоруських літаків з 00:00 29 травня, повідомляють мої джерела. Тепер вони не зможуть летіти над Україною навіть транзитом. Нагадаю, що 26 травня уряд припинив тільки авіасполучення з Білоруссю”, - зауважив політик.

Утім, на офіційному рівні поки що не оприлюднили жодної заяви з цього приводу.

Білоруське медіа TYT.by у каналі в Telegram проінформувало, що зв’язалося з туристичними агентствами, які прокоментували політику “Белавиа” з приводу закриття неба для літаків.

РБ здійснювала низку чартерних рейсів до південних країн - Тунісу, Туреччини, Албанії, Єгипту, Чорногорії - саме через Україну.

“Офіційно “Белавиа” поки не скасовувала чартерні рейси. Вони (турфірми) припускають, що чартерні рейси до Єгипту, Туреччини і Туніс будуть здійснюватися як і раніше - хіба що, можливо, над територією Росії. “Гак” у перельоті може вплинути на ціну путівки в бік збільшення, наскільки - поки ніхто не береться прогнозувати”, - проінформували журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?