ДБР оприлюднило нові подробиці стосовно обшуків у Коболєва
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР оприлюднило нові подробиці стосовно обшуків у Коболєва

ДБР оприлюднило нові подробиці стосовно обшуків у Коболєва
Джерело:  online.ua

Слідчі ДБР у рамках досудового розслідування щодо протизаконного відчуження 305 млн куб. м природного газу високопосадовцями АТ "Укртрансгаз", НАК "Нафтогаз України" та іншими особами, провели обшуки за місцем проживання колишнього очільника НАК Андрія Коболєва.

Джерело: пресслужба ДБР

Що відомо про обшуки у Коболєва

Слідством перевіряється інформація щодо правомірності повернення "Нафтогазом України" боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому, - повідомляють представники ДБР.

За інформацією слідчих, керівництво "Нафтогазу" за зверненням "Укртрансгаз" ухвалило документи про укладення мирової угоди з приватними компаніями, не маючі на це відповідних повноважень і реальних підстав.

Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу. За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень, - повідомили у ДБР.

При цьому тодішній голова НАК Андрій Коболєв ухвалив ішення акціонера АТ "Укртрансгаз" щодо мирових угод без погодження наглядової ради НАК.

На своїй сторінці у Facebook Коболєв написав, що під час проведення обшуків він перебував у друзів в Чернігівській області.

З нашого боку у слідчих було повне сприяння в проведенні слідчих дій, включно з добровільним наданням мобільних телефонів для перегляду, - заявив Коболєв.

ДБР провело обшуки у екс-глави Нафтогазу Коболєва

Слідчі ДБР проводять обшуки у екс-голови НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, який очолював компанію з 26 березня 2014 року по 28 квітня 2021 року.

Колишній очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв почав стверджувати, що керівництво НАК отримувало багатомільйонні премії в минулому році за виконані перед державним бюджетом зобов’язання щодо відрахувань податків та частини прибутку.

Як стверджує Андрій Коболєв, кожен з директорів і членів правління НАК отримав премії в межах максимально дозволеного ліміту, який прописаний в контракті кожного співробітника "Нафтогазу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?