Нафтогаз звітував про багатомільярдні збитки за рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз звітував про багатомільярдні збитки за рік

Нафтогаз звітував про багатомільярдні збитки за рік
Джерело:  online.ua

Керівництво державної структури “Нафтогаз” попередило про багатомільярдні збитки, які зафіксували за підсумками 2020 року.

Джерело: Нафтогаз

За офіційними даними компанії, відповідний показник у звіті сягнув 19 мільярдів гривень. Водночас дохідні показники досягли лише 2,6 мільярда гривень.

Компанія відзначила, що отримання фактично прибутку почалося від початку 2021 року. Згадані вище збитки внутрішні експерти пов’язали з рекордно низьким попитом і цінами на газ. Також на це вплинули так звані резерви сумнівних боргів.

“Незважаючи на складні умови, що характеризуються низькими цінами та попитом, ми демонструємо стійкий результат за основною діяльністю після наших швидких та рішучих дій, спрямованих на зниження операційних та капітальних витрат. На кінцевий результат значною мірою вплинули неплатежі клієнтів, яким ми постачаємо газ.

Втім, наш операційний грошовий потік залишається стабільним, ми й надалі фокусуємося на дисципліні в управлінні капіталом. Разом з тим, ми продовжуємо підвищувати ефективність нашої операційної діяльності”, - цитує пресслужба Пітера ван Дріла, фінансового директора групи “Нафтогаз”.

Згідно з уточненням голови компанії Андрія Коболєва, перший квартал поточного року завершився чистим прибутком, але його суму не було оголошено.

“Компанія відштовхнулася від дна і почала генерувати прибуток”, - стверджує Коболєв.

Показники нормалізованого прибутку 2020 року, якщо не враховувати резервні сумнівні борги та інші надзвичайні витрати, сягнули 3,2 мільярда гривень.

Раніше в українських медіа було оприлюднено дані про зафіксовані “Нафтогазом” 36,93 мільярда гривень сукупного збитку у порівнянні з 9,9 мільярда гривень сукупного доходу за підсумками попереднього 2019 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?