В Україні посилили вимоги при призначенні субсидії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні посилили вимоги при призначенні субсидії

В Україні посилили вимоги при призначенні субсидії
Джерело:  online.ua

В Україні посилили вимоги при призначенні субсидії. У прийнятій Кабміном постанові вказані чіткі обмеження - субсидій позбавлятимуть за дорогі покупки на суму від 50 тисяч гривень, наявність другого житлового приміщення або другого транспортного засобу.

Джерело: заява міністра соціальної політики України Віталія Музиченко

Чиновник пояснив, посилені вимоги при призначенні житлових субсидій введені в частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявністі банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і т.п. Зокрема, як уточнив Музиченко, якщо здійснена дорога покупка на 50 тисяч гривень, то субсидія призначатиметься не буде.

Музиченко нагадав, що субсидії є адресною соціальною допомогою тим, хто не може оплачувати комунальні послуги - ті, хто просто не хоче платити комуналку, виплати призначати не будуть. Він попередив, що зараз проводиться серйозна робота з підтвердження права на субсидії, в тому числі верифікація, за підсумками якої кілька відсотків субсидіантів позбудуться виплат.

Нові вимоги при призначенні субсидії - що вони передбачають

У постанові Кабміну, яка була прийнята на позачерговому засіданні уряду 14 квітня, вказано, що документ спрямований на забезпечення ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Кабмін доручив при призначенні субсидій:

  • враховувати доходи українців від депозитів і дивідендів;

  • перевіряти субсидіантів, які їздили за кордон, купували валюту та банківські метали;

  • позбавляти субсидій тих, хто здійснив одноразову дорогу покупку на суму від 50 тисяч гривень.

Також уряд вирішив скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках при наявності умов, при яких така субсидія не призначається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?