ДБР викрило підпільний склад з краденими продуктами для ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР викрило підпільний склад з краденими продуктами для ЗСУ

ДБР викрило підпільний склад з краденими продуктами для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань виявило склад на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію, призначену для ЗСУ загальною вагою близько трьох тонн. Вилучену продукцію передано на потреби Збройних сил України.

Джерело: Державне бюро розслідувань

ДБР викрило склад з краденими продуктами на Дніпропетровщині

У Державному бюро розслідувань повідомили про виявлення складу на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію.

Знайдено згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько 3 тонн.

Продукти харчування призначалися для харчування Збройних сил України.

Повідомляється, що у досудовому розслідуванні про підозру повідомлено головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру. Підозра оголошена за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

У ДБР повідомляють, що наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до схеми.
Повідомляється що частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

Державне бюро розслідувань докладає максимум зусиль аби кожен, хто в умовах воєнного стану вирішив нажитися на забезпеченні ЗСУ поніс суворе та справедливе покарання, – йдеться у повідомленні.

ДБР викрило схему перепродажу харчів для ЗСУ

У ДБР нагадали, що в січні 2023 року працівники бюро викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродавала харчові продукти, що призначалися для Збройних сил України.

ДБР спільно із Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ провело майже 70 обшуків.

У результаті було вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн та майже 4 млн гривень готівкою в різній валюті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?