День мертвих. Бригада "Азов" вшанувала полеглих побратимів за давньою традицією — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

День мертвих. Бригада "Азов" вшанувала полеглих побратимів за давньою традицією — фото

День мертвих. Бригада "Азов" вшанувала полеглих побратимів за давньою традицією — фото
Джерело:  online.ua

Бригада Азов вшанувала полеглих побратимів у день осіннього рівнодення 23 вересня. Подібна церемоні проходить у військовому угрупованні щороку.

Джерело: АЗОВ

Бригада Азов вшанувала полеглих побратимів 

Про це повідомили на каналі Бригади спеціального призначення АЗОВ у Telegram.

День мертвих – це закрита містерія військового характеру, на якій мають право перебувати тільки бійці "Азова", родичі померлих чи гості, що мають особливе запрошення.

Фото: t.me/azov_media

На честь загиблих за час війни побратимів "азовці" за традицією запалили факели та вишикувалися у стрій, до якого в цю ніч "приєдналися" й полеглі бійці.

Містерія відбувається 23 вересня – на день осіннього рівнодення.

Ми не бачимо їх поруч, але знаємо, що вони бачать нас. Не можемо назвати їхні позивні та почути відповідь, але відчуваємо їхню присутність у кожному бою. Не можемо піти пліч-о-пліч у бій, але точно впевнені, що вони супроводжують нас всюди, – сказано в повідомленні.

Фото: t.me/azov_media

Щороку азовці підтримують цю традицію.

Зараз бригада «Азов» виконує бойове завдання, тому цьогоріч містерії пам’яті відбулись у різних місцях.

Імена наших побратимів, котрі загинули за 9 років війни, навіки вписані в історію України, а їхній подвиг — в пам'ять кожного азовця. Ця пам'ять надає нам наснаги продовжувати боротьбу, навіть коли здається, що сил більше немає.

Ми повʼязані з ними спільною метою та спільним чином. Цей звʼязок не може зруйнувати навіть смерть.

Памʼятаємо! Помстимося! – заявили у бригаді.

Фото: t.me/azov_media

Командир "Азова" Прокопенко вже знаходиться на фронті

Командир Азова Денис Прокопенко, який 8 липня повернувся з полону, вже на фронті. Легендарний Редіс виконав свою обіцянку.

Захисник "Азовсталі" продовжить боронити Україну від російських окупантів.

Нагадаємо, п’ятеро командирів оборони "Азовсталі" 8 липня повернулися до України. Їх звільнили з російського полону у вересні минулого року. За домовленостями з Росією, вони мали до кінця війни перебувати в Туреччині.

Новина про звільнення азовців викликала справжню істерику в росіян.

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко, заявив, що має намір повернутися на фронт.

Звичайно. Для цього ми повернулися до України. Це наша головна мета.

Прокопенко подякував "панові президентові, його команді, силам оборони і кожному солдату, хто продовжував боротися з окупантами на фронті в той час, коли ми перебували в полоні".

Я глибоко впевнений у тому, що армія – це командна робота. І сьогодні ми разом з вами, ми продовжимо боротьбу. Ми обов’язково своє слово скажемо ще у бою. Головне на сьогоднішній день – це те, що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінії фронту. І з кожним днем ми просуваємося вперед, знищуємо ворога, звільняємо тимчасово окуповані території.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?