День пам'яті жертв геноциду кримських татар. Зеленський та партизани виступили із заявами
Категорія
Україна
Дата публікації

День пам'яті жертв геноциду кримських татар. Зеленський та партизани виступили із заявами

День пам'яті жертв геноциду кримських татар. Зеленський та партизани виступили із заявами
Джерело:  online.ua

18 травня український народ вшановує пам'ять жертв геноциду кримських татар. Зі звернення з цього приводу виступив глава держави Володимир Зеленський, а також представники партизанського руху "Атеш".

Джерело: Володимир Зеленський, "Атеш"

Звернення Володимира Зеленського

Український лідер звернув увагу на те, що цьогоріч два важливих сенси виявилися об’єднані однією датою, 18 травня.

Президент нагадав, що 79 років тому влада СРСР розпочала депортацію кримськотатарського народу.

Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно!

Сьогодні на мені особлива вишиванка – з орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів. Символи нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі. Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура. Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру! - наголосив Володимир Зеленський.

Звернення партизанів з руху "Атеш"

Представники партизанського руху "Атеш" нагадують про те, що лише протягом 18 – 20 травня 1944 року депортували понад 190 тисяч кримських татар.

Комуністичні негідники на чолі з шайтаном Сталіним насильно вигнали наш народ з нашого ж дому, убивши при цьому десятки тисяч людей... Пам'ять про це житиме в нас до закінчення часів. Проживши десятки років, повернувшись додому, ми вірили, що це більше не може статися. Але ми помилялися... Окупувавши Крим, Путін знову позбавив нас дому. Але ні репресії, ні вбивства рашиського режиму не змогли зломити нашу волю до опору, – наголосили партизани.

Лідери "Атеш" звертають увагу на те, що просто зараз кримські татари знову опинилися в епіцентрі трагічних історичних подій.

Однак попри усі випробовування кримські татари знову повернуться на рідну землю.

Ми стояли біля витоків створення "Атеш" і ми віримо, що ця грізна зброя допоможе здобути нам перемогу! Ми повернулися додому тоді, і повернемося знову, під нашим, синьо-жовтим прапором!, – йдеться в заяві партизанів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?