Депортований з Молдови глава каналу "Sputnik Молдова" виявився офіцером ГРУ РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Депортований з Молдови глава каналу "Sputnik Молдова" виявився офіцером ГРУ РФ

Депортований з Молдови глава каналу "Sputnik Молдова" виявився офіцером ГРУ РФ
Джерело:  online.ua

13 вересня Молдова видворила з країни главу "Sputnik Молдова" Віталія Денисова. Тепер журналісти встановили, що він є офіцером ГРУ та народився в Закарпатській області.

Джерело: The Insider

Російський журналіст виявився офіцером ГРУ

The Insider з'ясував, що Денисов, ймовірно, є кадровим офіцером 72-го центру спеціальної служби (в/ч 54777), який на користь ГРУ займається інформаційними вкидами та дезінформацією зарубіжної аудиторії.

Видання пише, що Віталій Денисов народився 1967 року в Закарпатській області та після школи вступив до Львівського вищого військово-політичного училища (ЛВВПУ). Там готували організаторів культурно-просвітницької роботи (політруків) та військових журналістів.

ЛВВПУ, де навчався Денисов, перейменували на Академію сухопутних військ України. У липні цього року російська армія завдала удару по академії ракетами «Калібр» і зруйнувала один із корпусів.

1992 року курсант Денисов відмовився складати присягу Україні і разом з іншими відмовниками з ЛВВПУ переїхав до Москви. Його поселили неподалік штаб-квартири ГРУ в офіцерському гуртожитку.

Робота Денисова в Осетії та Молдові

У 2016 році Денисову надали звання полковника ВДВ, а в 2019 році призначили головним редактором Sputnik в Південній Осетії.

У 2022 році Денисова направили до Кишинева збирати інформацію та просувати прокремлівську повістку, але після вторгнення російських військ в Україну інтернет-сайти та мовлення місцевого Sputnik заблокували.

13 вересня в орендовану квартиру співробітника ГРУ прийшли співробітники молдавської міграційної служби та подали постанову про депортацію з країни.

Там було написано, що я загрожую нацбезпеці Молдови і мені заборонено в'їзд у країну на 10 років, — розповів після прильоту до Москви Денисов.

Читайте також:

  • Шпигунські пристрасті. 45 російських дипломатів покинули Молдову

  • Шпигунський скандал у Молдові: консульство РФ припинило надання послуг

  • Росія встановила десятки "шпигунських антен" на своєму посольстві в Молдові

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?