Росія встановила десятки "шпигунських антен" на своєму посольстві в Молдові
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія встановила десятки "шпигунських антен" на своєму посольстві в Молдові

Росія встановила десятки "шпигунських антен" на своєму посольстві в Молдові
Джерело:  online.ua

Росіяни встановили на даху свого посольства у Кишиневі 28 «шпигунських антен», які можна використовувати для сигнальної розвідки.

Джерело: Jurnal

На посольстві РФ помітили шпигунські антени

Експерти, опитані виданням, зазначили, що такі пристрої можуть «захоплювати» сигнали між передавачем і приймачем з можливістю їх модифікувати перед повторним випуском.

Ці сигнали можуть надходити з радіо, телебачення, мобільних мереж або супутникового зв’язку. На думку експертів, такі пристрої можуть використовуватися як у військових, так і в цивільних цілях.

Розслідування Jurnal показало, що супутникові антени на посольстві Кишинева, ймовірно, підключені до командного центру в будівлі, який дозволяє дистанційно керувати системами.

Обертання супутникових тарілок свідчить, що сигнал може бути переданий на російські супутники.

Де ще виявлені російські антени

Європейські журналісти у рамках спільного розслідувального проекту «Espiomats» раніше ідентифікували 182 подібні супутникові антени, встановлені на дахах російських посольств по всій Європі, призначені для збору сигналів розвідки.

Близько 17 російських антен вже зафіксовано в Брюсселі, Бельгія, де розташовані штаб-квартири НАТО і ЄС.

Вісім антен виявили журналісти в Берліні і три в Парижі.

Шляхом аналізу супутникових знімків, фотографій та інформації з безпілотників журналісти оглянули будівлі російських дипломатів у 39 державах-членах і не членах Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?