Депутатам Держдуми РФ пропонують віддавати частину зарплатні на війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутатам Держдуми РФ пропонують віддавати частину зарплатні на війну проти України

Держдума РФ
Джерело:  online.ua

Депутатам Держдуми РФ запропонували віддавати частину зарплатні на фінансування розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Путін хоче змусити депутатів Держдуми РФ фінансувати війну проти України

Зокрема, за інформацією російських пропагандистських ЗМІ, депутатам Держдуми РФ запропонували ввести добровільну підписку "Внесок у перемогу", відповідно до чого, вони б щомісяця перераховували 2% від зарплатні на потреби розв’язаної Кремлем злочинної війни проти України.

У тексті зазначено, що міра повинна торкнутися депутатів Держдуми, депутатів регіонального і муніципального рівнів, державних службовців, які займають посади, віднесені до категорії керівників, а також керівників федеральних бюджетних установ і державних корпорацій.

У Росії заявляють про рекордне скорочення кількості ув’язнених

За словами заступника глави Мін’юсту країни-агресорки Всеволода Вуколова, кількість ув’язнених у виправних колоніях на території Росії скоротилась до 266 тис осіб, тоді як 10 років тому їхня кількість нібито склада 700 тис осіб.

Якщо десять років тому в нас контингент, який перебуває в місцях позбавлення волі, сягав майже 700 тис осіб, зараз у нас приблизно 266 тисяч осіб перебувають у виправних колоніях

За інформацією видання "Медіазона", це не перша публічна заява про скорочення кількості ув’язнених після того, як Федеральна служба виконання покарань РФ у листопаді 2022 року перестала публікувати цю статистику на тлі вербування в ПВК "Вагнера".

Кількість ув'язнених у російських колоніях справді скорочується вже багато років, але 2022 року засуджених до того ж стали масово вербувати в загони "ПВК Вагнера".

Тоді "Медіазона" виявила, що за два осінні місяці 2022 року з російських колоній раптово зникли відразу 23 тисячі ув'язнених. А за підсумками всього 2022 року скорочення склало 32 тисячі осіб.

Із заяви заступника міністра Вуколова випливає, що у 2023 році скорочення вже становило понад 54 тисячі осіб. Навіть якщо припустити, що чиновник назвав свіжі цифри на 1 жовтня, це історичний рекорд зі скорочення тюремного населення з початку року, - зазначають автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?