Не можемо всіх захистити. Держдума РФ закликає бізнес закупляти ППО
Категорія
Світ
Дата публікації

Не можемо всіх захистити. Держдума РФ закликає бізнес закупляти ППО

Не можемо всіх захистити. Держдума РФ закликає бізнес закупляти ППО
Джерело:  online.ua

Влада РФ уже пропонує російським корпораціям самостійно закуповувати системи протиповітряної оборони (ППО) для боротьби з дронами. Першим таку пропозицію озвучив очільник комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов.

Джерело: росЗМІ

У Росії Держдума радить бізнесменам закупляти ППО для захисту

Є досить недорогі засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами, які кожна корпорація, що поважає себе, може закупити і поставити на свої об'єкти. Влада Росії розписалася в нездатності захистити всю критично важливу інфраструктуру країни від українських атак. З урахуванням розмірів держави завжди знайдеться лазівка, через яку на нашу її територію може залетіти ударний безпілотник, - поскаржився Андрій Картаполов.

Враховуючи ситуацію, що склалася, представник Держдуми РФ пропонує російським корпораціям самостійно закуповувати системи протиповітряної оборони (ППО) для боротьби з дронами, оскільки, мовляв, кошти Міноборони використовують "для забезпечення захисту важливих державних і військових об'єктів".

На переконання російського депутата, такий внесок підприємців в безпеку дасть змогу захистити нафтобази, газорозподільні станції, електростанції, мости, шляхопроводи та заводи.

Окрім того, Картапалов поскаржився, що інформація про наявні системи ППО, включно з їхніми параметрами, уже є у розпорядженні Збройних сил України, оскільки в них є засоби розвідки. Також інформацію ВСУ надають члени НАТО.

Для чого насправді на будинках в Москві розмістили ППО — версія експертів

Ще у січні 2023 року почали з'являтися повідомлення про те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна наказала розмістити на будинках у Москві ППО.

Фото — t.me/sotaproject

На переконання аналітиків із Американського інституту вивчення війни, влада РФ це зробила, щоб створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі та суттєво посилити антиукраїнські настрої серед громадян РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?