Чому насправді Путін усунув Суровікіна — версія експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому насправді Путін усунув Суровікіна — версія експерта

Чому насправді Путін усунув Суровікіна — версія експерта
Джерело:  online.ua

На переконання російського опозиціонера Дмитра Гудкова, заміна Суровікіна на Герасимова не змінить ситуацію на полі бою, оскільки армії РФ немає звідки взяти додаткові ресурси й можливості. Аналітик також припустив, що Путін "понизив" Суровікіна і призначив нового командувача вторгненням в Україну, щоб принизити засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина після його зухвалої поведінки та критики Кремля.

Джерело: "24 Канал"

Чому Путін усунув Суровікіна

За словами Дмитра Гудкова, можна виділити декілька основних причин зміни Суровікіна на Герасимова.

Перша з них військова, адже коли російський диктатор призначав Суровікіна, то він зламав вертикаль влади в армії.

Опозиціонер звертає увагу на те, що армією повинен керувати начальник Генштабу, а не його заступник, інакше наступає параліч у керуванні армією.

Вони пограли в цю історію, зрозуміли, що це лише погіршило ситуацію, й зараз намагаються відіграти назад. Це одна причина. Друга причина – треба дати "по шапці" Пригожину, бо він поводить себе не за чином, не за статусом,– пояснює Дмитро Гудков.

Російський опозиціонер також нагадав, що олігарх багато разів публічно критикував команду Путіна та його генералів.

Тому очільник Кремля виріших згадати про принц "розділяй і володарюй". Диктатор у своєму стилі нагадв Пригожину, хто тут головний, зробивши чергову рокіровку в керівництві армії.

Дмито Гудков також нагадав, що Герасимов уже командував вторгненням на самому початку, однак жодних суттєвих успіхів на полі бою не продемонстрував.

Нині будуть нові спроби, але в Росії не додалось ресурсів, не додалось можливостей, їх немає де взяти. Україна більш підготовлена. Попереду багато міжнародних зустрічей, військових, Мюнхенська конференція з безпеки. Я думаю, що візит Зеленського у США був дуже знаковим, важливим, не лише символічним, а і практичним візитом, який показав готовність США підтримувати Зеленського, - озвучив свою думку російський опозиціонер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?