Для чого насправді на будинках в Москві розмістили ППО — пояснення аналітиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Для чого насправді на будинках в Москві розмістили ППО — пояснення аналітиків

Для чого насправді на будинках в Москві розмістили ППО — пояснення аналітиків
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна наказала розмістити на будинках у Москві ППО, щоб створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі та суттєво посилити антиукраїнські настрої серед громадян РФ. Таке припущення висловили аналітики із Американського інституту вивчення війни.

Джерело: звіт ISW

Експерти пояснили, з якою метою на будинках в Москві розмістили ППО

Протягом останніх декількох днів у російських пропагандистських Телеграм-каналах почали активно поширювати світлини, на яких можна розгледіти, як на даху будівлі Міноборони РФ та в інших місцях у російській столиці розміщують системи ППО.

За словами іноземних аналітиків, офіційна Москва, цілком можливо, почала посилювати свої зусилля з представлення повномасштабного нападу на Україну як екзистенціальної війни. Таким чином російська влада намагається створити інформаційні передумови для затяжної війни.

Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити провокаційні меседжі, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості. Малоймовірно, що Кремль вважає, що для України Москва є мішенню, і, швидше за все, він вдався до цієї показної гри, щоб посилити інформаційні операції з підготовки російського внутрішнього інформаційного простору до затяжної війни в Україні і подальших жертв, - йдеться в звіті американських аналітиків.

На переконання іноземних експертів, ця демонстрація, цілком можливо, також є частиною нової інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні в російському міфі про Велику вітчизняну війну.

Команда Путіна усіляко намагається посилити підтримку громадянами РФ військових зусиль і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як такої, що загрожує Москві і решті території Росії, подібно до того, як це робила нацистська Німеччина під час свого вторгнення в СРСР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?