Держдеп США озвучив нову пропозицію щодо допомоги українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США озвучив нову пропозицію щодо допомоги українцям

Держдеп США озвучив нову пропозицію щодо допомоги українцям
Джерело:  online.ua

Керівництво Державного департаменту США в своєму бюджетному запиті на 2022 бюджетний рік пропонує передати 255 млн доларів допомоги офіційному Києву, щоб зміцнити здатність нашої країни протистояти агресії Росії.

Джерело:  "Голос Америки"

Держдеп пропонує в 2022 виділити Україні 255 млн доларів допомоги

"Фінансування прискорить реформи з метою подолання корупції, підвищення прозорості та підзвітності, включаючи шляхом розширення ініціатив електронного урядування; сприятиме інституційним реформам і необхідному навчанню задля європейської інтеграції; покращить бізнес клімат та торгівельні можливості", - йдеться в пояснювальній записці, яку передав Держдеп США до Конгресу Штатів.

Окрім того, американське дипломатичне відомство нагадало про важливість підтримки аграрного сектору та реформ в сфері енергетики, підвищення енергоефективності та реформуванні нафтогазової компанії в нашій країні.

"Окремо в обґрунтуванні наголошується на важливості демократичних та економічних реформ, підтримки громадянського суспільства, судової реформи, покращення доступу до безсторонньої інформації та подолання сумнівів щодо вакцинацій", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що команда американського лідера Джо Байдена направила до Конгресу 28 травня проєкт бюджету країни на 2022 фінансовий рік.

Перший після обрання Байденом президентом США проєкт бюджету передбачає збільшення державних витрат до 6 трильйонів доларів.

"Його частиною є великі інфраструктурні проєкти, про які раніше оголошував президент – "План підтримки американських родин" і "Американський план зайнятості". За рахунок великих державних інвестицій передбачається подолати наслідки пандемії коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, оборонний бюджет обсягом 715 мільярдів доларів передбачає зміщення уваги зі старих систем озброєння на модернізацію ядерного арсеналу в інтересах стримування Китаю.

Загалом, наголошується, що витрати на оборону зростуть на 1,7 відсотка порівняно з бюджетом на поточний рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?