Держдеп США вніс громадян Росії до категорії «безпритульні національності»
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США вніс громадян Росії до категорії «безпритульні національності»

Держдеп США вніс громадян Росії до категорії «безпритульні національності»
Джерело:  online.ua

Держдепартамент США відніс громадян Росії до категорії «безпритульні національності», куди зазвичай потрапляють представники країн з нестабільної політичною ситуацією, у зв’язку з якою американські дипломати не в змозі повноцінно виконувати свої функції.

Джерело:  документ  Держдепартаменту США, що містить інструкції для заявників на візу

У цю категорію також потрапляють ті країни заявників на візу, де Штати не мають власних консульських представництв, що ж стосується згаданої вище політичної ситуації, то її характеризують як «невизначену і мінливу».

Окрім Російської Федерації, міністерство закордонних справ США відносить до цієї категорії Сирію, Кубу, Іран, Еритрею, Лівію, Сомалі, Південний Судан, Венесуелу і Ємен.

Документ містить рекомендації для жителів Росії – в разі запиту американської візи, їм слід звернутися в посольство США у Варшаві (Польща). Громадяни РФ, які проживають в інших країнах, можуть звернутися за візою в консульство США в країні перебування.

Навесні Росія віднесла США до списку "недружніх країн"

Нагадаємо, навесні цього року Росія віднесла США до списку "недружніх країн" і обмежила роботу американських представництв – американських дипломатів стосувалась заборона найму на роботу громадян РФ.

23 квітня президент Володимир Путін підписав указ "Про застосування заходів впливу (протидії) на недружні дії іноземних держав". Указ, зокрема, забороняє дипмісіям таких держав наймати росіян.

14 травня на офіційному порталі правової інформації Росії оприлюднили список держав, які Москва сприймає як "недружні". До переліку потрапили дві країни, зокрема США і Чехія.

Зважаючи на реалізацію суттєвих обмежень, посольство США в Росії істотно зменшило кількість працівників консульств і більше не могло виконувати свої функції. Росіян з їх запитами перенаправили в консульства США в інших країнах.

Відповідно до опублікованого Росією документу, посольств США не має права брати на роботу жодного дипломата. Дипломатична місія Чехії в РФ матиме право брати на роботу не більше 19 осіб.

Сучасні американо-російські відносини 

Низкою політологів сучасні відносини між ЄС і США, як країнами Заходу з одного боку та Росією і її союзниками з іншого — характеризуються як «Друга холодна війна». Йдеться про протистояння в економічній, військовій, політичній сферах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?