Держдеп США засудив ракетні удари Росії по українським портам
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США засудив ракетні удари Росії по українським портам

Держдеп США засудив ракетні удари Росії по українським портам
Джерело:  online.ua

Держдепартамент США засудив ракетні удари Росії по українським портам і закликав РФ негайно повернутися до Чорноморської зернової ініціативи.

Джерело: Department of State Daily Press Briefing

Держдеп США засудив ракетні удари Росії по українським портам

Сполучені Штати засуджують атаки Росії на українську зернову інфраструктуру і закликають Росію негайно повернутися до Чорноморської зернової ініціативи.

Про це на брифінгу сказав заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

Ми дізналися, що численні атаки російських безпілотників пошкодили склади і зерносховища в українському порту на Дунаї, поблизу румунського кордону. Це на додачу до попередніх російських атак на українську портову інфраструктуру в Одесі, Рені та Ізмаїлі, — сказав він.

За словами Пателя, це демонструє, що Москва продовжує перешкоджати тому, щоб зерно і харчові продукти потрапляли до тих, хто їх найбільше потребує в усьому світі.

Це неприйнятно. Путін просто не дбає про глобальну продовольчу безпеку. Такі дії Кремля негативно впливають на українських фермерів і всіх тих, хто в усьому світі найбільш вразливий до продовольчої небезпеки, — сказав Патель.

Чиновник зазначив, що напади Росії на об'єкти портової інфраструктури України знищили сотні тисяч тонн українського зерна, яке прямувало на світові ринки.

Це ще більше загострює глобальну — світову продовольчу кризу та утримує високі ціни на харчі. Ці атаки відбуваються на додаток до втрати чверті орних земель України, життєво важливої світової житниці, в результаті незаконної війни Росії. Контраст тут досить різкий. Українці надихають світ, тоді як Росія морить його голодом, використовуючи їжу як зброю, — сказав представник Держдепу.

Росія атакувала Дунайський порт 

Вночі 16 серпня армія РФ двічі атакувала дронами портову та зернову інфраструктуру на півдні Одещини. Через влучання по одному з портів Дунаю пошкодило складські приміщення та зерносховища. Виникли пожежі, які ліквідували співробітники ДСНС.

Над Одещиною збили 11 ударних безпілотників.

Вночі РФ атакувала "Ренійський морський торговельний порт". Внаслідок влучання російського БПЛА в два металевих склади ангарного типу загорілися два трактори та шрот у поруч розташованому складі на площі 10 квадратних метрів. Загиблих та поранених немає, — написав в соцмережах голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Росія 17 липня направила Туреччині, Україні та ООН заперечення щодо продовження "зернової угоди" і заявила, що без її участі угода припиняє дію 18 липня. Москва відкликала гарантії безпеки судноплавства, згорнула морський гуманітарний коридор у північно-західній акваторії Чорного моря.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?