Держгеокадастр позбавили монополії на внесення відомостей про земельні ділянки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держгеокадастр позбавили монополії на внесення відомостей про земельні ділянки

Держгеокадастр позбавили монополії на внесення відомостей про земельні ділянки
Джерело:  online.ua

Держгеокадастр позбавили монополії на внесення відомостей про земельні ділянки до Земельного кадастру. Тепер таким правом володітиме будь-який сертифікований інженер-землевпорядник.

Джерело: фейсбук міністра аграрної політики Романа Лещенка

Пілотний проєкт має ліквідувати корупційний ризик, політик називає його одним із важливих чинників, які не дозволяли громадянам реалізовували свої права на землю:

Внесення відомостей до Державного земельного кадастру – практично остання лазівка, яка "дозволяла недобросовісним чиновникам створювати для громадян та бізнесу перешкоди у реалізації їх прав на земельні ділянки", — пояснив міністр.

Зі впровадженням змін, розробники документації із землеустрою отримають можливість вносити відомості до Державного земельного кадастру самостійно. Процес реєстрації стане швидшим і документи будуть розглядати максимум впродовж 7 днів.

 Передбачено також процедурні запобіжники від потенційних зловживань. Міністр уточнив:

Зокрема запроваджено систему моніторингу за діяльністю сертифікованих інженерів землевпорядників. У разі виявлення порушення закону державний кадастровий реєстратор порушуватиме перед Держгеокадастром питання про скасування незаконного рішення інженера, а до розв'язання питання фіналізувати внесення відомостей до кадастру буде неможливо.

Чим займається Держгеокадастр 

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) утворена 10 вересня 2014 р.. Це центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності, земельних відносин, землеустрою, у сфері державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?