Як зміняться тарифи на комунальні послуги – прогноз Мінекономіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Як зміняться тарифи на комунальні послуги – прогноз Мінекономіки

Як зміняться тарифи на комунальні послуги – прогноз Мінекономіки
Джерело:  online.ua

Мінекономіки оприлюднило власний прогноз щодо тарифів на компослуги у 2022 році. Зміна цін на воду, електроенергію та газ коливатиметься в рамках 0 – 13%. Очікувано, найбільше зростання фіксуватимуть на ринку газопостачання. Попри нестачу електрики на вітчизняному ринку та часте відновлення і припинення постачання з сусідньої Білорусі, у відомстві запевняють, що ціни в цій сфері не зміняться. Натомість варто чекати подорожчання опалення на 6% та водопостачання на 11%.

Джерело: прогноз Мінекономіки

Водночас у міністерстві попереджають, що йдеться про усереднене значення експертних оцінок, які пропонують різні банківські установи. Прогнози не враховують цільові програми та конкретні дії уряду.

 Нагадаємо, "Київтеплоенерго" минулого місяця надіслало киянам оновлені платіжки з даними про стягнення за обслуговування систем опалення та постачання гарячої води.

Якщо раніше за обслуговування та заміну будинкових лічильників тепла та гарячої води жителі платили у вигляді внесків, то відтепер – це включено до плати за абонентське обслуговування.

– "Київтеплоенерго"

 Середня вартість імпортного газу

На початку грудня Держподатслужба оприлюднила середню митну вартість імпортного природного газу. Ціна склала 19 261,6 грн або 730,7 доларів за 1 тис.кубометрів. Такі ціни зафіксовано у листопаді. Вонизросли на 6% у порівнянні з жовтневими показниками як у доларах, так і в гривні.

Значно більший розрив у цінах фіксуємо, якщо порівняти ціни листопада цього місяця і грудня минулого, 2020 року. Йдеться про підвищення ціни на 260,9% у гривнях і на 237,8% у доларах.

 МЗС Британії закликає до пошуку альтернативи російському газу

 Вчора офіційний Лондон закликав міжнародну спільноту до пошуку альтернатив постачання газу з Росії. З такою вимогою виступила очільниця МЗС Британії Ліз Трасс.

Країни вільного світу приймали короткострокові рішення, щоб отримати дешеві джерела енергії, доступне фінансування. Проте такі кроки в довгостроковій перспективі завдають шкоди свободі та демократії. Ми не можемо знову повторити цю помилку.

– глава МЗС Великої Британії

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?