В Україні назвали оновлену ціну на імпортований газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні назвали оновлену ціну на імпортований газ

В Україні назвали оновлену ціну на імпортований газ
Джерело:  online.ua

Держподатслужба оприлюднила середню митну вартість імпортного природного газу. Ціна склала 19 261,6 грн або 730,7 доларів за 1 тис.кубометрів.

Джерело: Мінекономіки

Йдеться про ціни станом на листопад. Якщо провести паралелі між ними та цінами на жовтень, то вони підвищилися на  6,6% як у доларах, так і в гривні.

Значно більший розрив у цінах фіксуємо, якщо порівняти ціни листопада цього місяця і грудня минулого, 2020 року. Йдеться про підвищення ціни на 260,9% у гривнях і на 237,8% у доларах.

Імпорт природного газу на територію України в серпні 2021 року здійснювався за середньою ціною 427,88 доларів (11 тис. 457,13 грн) за 1 тис. куб. м.

Нафтогаз хоче змінити тарифи для постачальника "останньої надії"

Нагадаємо, днями ми повідомляли, що в компанії "Нафтогаз" закликали Комісію з регулювання у сфері енергетики та компослуг змінити механізм утворення цін на газ, що відпускається постачальником "останньої надії". ПОН підтримує безперебійне газопостачання з метою стабілізації бізнесу в кризових умовах і вважається деякою гарантією, підстрахуванням на випадок непередбачуваної втрати поточного постачальника.

У випадку, якщо клієнт прийняв рішення перестати співпрацювати з постачальником, він повинен подати заявку на приєднання до нового постачальника, надати йому необхідний пакет документів і дочекатися повідомлення про приєднання до обраного постачальника.

"Укргазвидобування" відкрила родовище з запасами газу до 5 мільярдів кубів

Також кілька днів тому компанія "Укргазвидобування" відкрила нове родовище з перспективними ресурсами до 5 млрд куб. м газу. Йдеться про Моспанівське родовище на Харківщині.

Результати пошуково-розвідувальних робіт вказують на високу перспективність родовища. Це також підтверджує наявне поблизу Волохівське родовище, яке вже розробляє компанія.

– додали в "Укргазвидобуванні"

З весни наступного року ціни на газ можуть знизитися – голова Нафтогазу

Декілька днів тому під час одного з інтерв'ю голова Нафтогазу Юрій Вітренко розповів, що з квітня 2022 року ціни на газ можуть суттєво знизитися.

Зараз в принципі є очікування, що починаючи з кінця квітня ціни (на газ - ред.) будуть знижуватися. Навіть зараз, якщо ми подивимося на форвардні ціни, вони на наступне літо є набагато нижчими, ніж ціни цієї зими.

– Юрій Вітренко, голова "Нафтогазу"

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?