Держсек США і глава МЗС Франції обговорили нарощення військ РФ у регіоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Держсек США і глава МЗС Франції обговорили нарощення військ РФ у регіоні

Держсек США і глава МЗС Франції обговорили нарощення військ РФ у регіоні
Джерело:  online.ua

На тлі можливої ескалації у зв’язку з нарощенням російських військ біля кордонів України, свою оцінку ситуації висловили Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Ключові думки високопосадовців з приводу зростання напруження у регіоні передає представник американського зовнішньополітичного відомства Нед Прайс.

Джерело: Держдеп США 

 «Державний секретар Ентоні Блінкен учора розмовляв з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном, щоб обговорити повідомлення про російську військову діяльність в Україні та поблизу неї, а також незмінну рішучу прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України», – ідеться в повідомленні Прайса.

Блінкен і Ле Дріан також присвятили частину розмови об’єднанню зусиль Заходу щодо ядерної програми Ірану. Нагадаємо, за офіційними даними іранської сторони, Тегеран займається розробкою лише атомної енергетики. Однак європейські та американські політики неодноразово висловлювали підозри, що Іран працює над розробкою ядерної зброї. Тамтешня влада це систематично заперечує.

За словами Прайса, ситуації з можливою ескалацією на російсько-українському кордоні Блінкен присвятив також розмову з главою МЗС Польщі Збігневом Рау.

Раніше речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що США закликають Москву розтлумачити її наміри, зважаючи на вищезгадане переміщення військ.

Стягування військових та техінки РФ до кордону з Україною викликає занепокоєння у США та Європі, пише американське видання The Washington Post у суботу, 30 жовтня, із посиланням на власні джерела серед американських та європейських посадовців.

Журналісти посилаються на численні відеодокази в мережі, судячи з яких, "російські військові потяги та колони переміщують велику кількість військової техніки, включно з танками та ракетами на півдні та заході Росії".

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що Велика Британія готова перекинути в Україну до 600 спецпризначенців на тлі загострення ситуації з боку РФ.

"Підрозділам високої готовності повідомили, що їх, можливо, потрібно буде розгорнути в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє обладнання упаковане, і вони готові летіти в Україну і або приземлитися, або стрибнути з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків", — розповів один із інсайдерів видання The Mirror.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?