Держсекретар США підтвердив занепокоєння щодо військової активності РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Держсекретар США підтвердив занепокоєння щодо військової активності РФ

Держсекретар США підтвердив занепокоєння щодо військової активності РФ
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен увечері в суботу повторив, що його країна «серйозно стурбована» діями та заявами Росії щодо України у міру зростання напруженості.

Джерело: AFP

«Ми маємо серйозні побоювання з приводу незвичайної військової активності Росії на кордоні з Україною. У нас є серйозні побоювання з приводу деяких висловлювань, які ми чуємо і чуємо зі сторони Росії, а також у соціальних мережах», - сказав Блінкен журналістам під час візиту до Республіки Сенегал.

Блінкен заявляє, що побоювання "широко поділяються" союзниками США, але відмовився повідомити, чи вірить американська розвідка, що президент Росії Володимир Путін має намір захопити територію України.

Росія посилається на якусь ілюзорну провокацію з боку України

«Ми не знаємо, які наміри президента Путіна. Але ми знаємо, що відбувалося у минулому. Ми знаємо, як намагатися посилатися на якусь ілюзорну провокацію з боку України чи будь-якої іншої країни та використовувати це як привід для того, що Росія планує зробити”, - сказав Блінкен.

Він мав на увазі війну, що вибухнула у 2014 році, коли Росія після повалення українського уряду, який чинив опір просуванню на Захід, захопила півострів Крим та підтримала сепаратистів, які ведуть конфлікт на переважно російськомовному сході України.

Нагадаємо, нещодавно Білий дім попередив своїх союзників на європейському континенті про зростання можливості захоплення Росією частини території України. Зважаючи на це, США закликали посилити вже діючі або встановити нові економічні та політичні санкції щодо представників Кремля. Розвідувальна спільнота США переконана, що напад Росії може відбутися незабаром.

"Росія ще не вирішила, що вона має намір робити з військами, які вона зібрала поблизу України, але нарощування країни сприймається серйозно, і Сполучені Штати не вважають, що це блеф", — цитує видання The New York Times американських чиновників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?