Десять суден із зерном у портах "Одеса" та "Чорноморськ" уже готові до відправлення
Категорія
Україна
Дата публікації

Десять суден із зерном у портах "Одеса" та "Чорноморськ" уже готові до відправлення

Десять суден із зерном у портах "Одеса" та "Чорноморськ" уже готові до відправлення
Джерело:  online.ua

У портах «Одеса» та «Чорноморськ» уже завантажено 17 суден, з яких 10 уже готові до відправлення.

Джерело: Мінінфраструктури

Україна готова експортувати зерно

Сьогодні делегація Міністерства інфраструктури разом з Президентом України Володимиром Зеленським, послами G7, Туреччини, та представниками ООН проінспектували процес завантаження перших суден в рамках підписаної в Стамбулі «зернової» ініціативи, - повідомили в міністерстві.

Зокрема, в портах «Одеса» та «Чорноморськ» уже завантажено 17 суден, з яких 10 уже готові до відправлення.

Фото: t.me/miUkraune

Вперше з 24 лютого у морських портах України відновлено роботу. Судна, які були завантажені зерном ще взимку, готові до виходу як тільки наші партнери, ООН та Туреччина погодять «зелений коридор» в напрямку Босфору, – сказав Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Експорт зерна розпочнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли покинути порт через початок повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?