Деякі члени НАТО можуть ввести війська в Україну — ексгенсек блоку назвав умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Деякі члени НАТО можуть ввести війська в Україну — ексгенсек блоку назвав умову

Деякі члени НАТО можуть ввести війська в Україну — ексгенсек блоку назвав умову
Джерело:  online.ua

На переконання ексгенсека Альянсу Андерса Фог Расмуссена, під час обговорення майбутніх гарантій безпеки для України окремі члени НАТО можуть погодитись на введення своїх військ на українську територію.

Джерело:  The Guardian

Расмуссен назвав умову введення військ НАТО в Україну

Як вважає колишній лідер блоку, якщо Альянсу не вдасться ухвалити чітке рішення про кроки щодо членства України або її гарантії безпеки на саміті у Вільнюсі, "існує чітка можливість того, що деякі країни можуть вжити заходів індивідуально".

Андерс Фог Расмуссен звернув увагу на те, що Польща є максимально залученої до надання конкретної допомоги Україні.

І я не виключаю, що Польща буде ще більше залучена в цьому контексті на національному рівні, а за нею підуть країни Балтії, можливо, навіть з можливістю введення військ на місцях, – прогнозує експерт.

Він також переконаний у тому, що команда польського лідера Анджея Дуди "серйозно буде розглядати можливість створення коаліції охочих, якщо Україна нічого не отримає у Вільнюсі".

Колишній генсек НАТО додав, що для офіційного Києва було б цілком законно звернутися по таку військову допомогу.

На цьому тлі не можна не згадати про те, що керівництво Альянсу багато разів категорично відкидало ідею щодо введення власних військ в Україну, оскільки боялося того, що це б спричинило пряму конфронтацію НАТО з Росією.

Польська влада уже висунула НАТО чітку вимогу щодо України

Як заявив нещодавно прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, Україна продовжує боротьбу в інтересах НАТО проти російського імперіалізму, а це означає, що вона гідна якомога швидше стати членом блоку.

Я вважаю, Що Україна заслуговує на те, щоб їй запропонували дуже швидкий шлях до НАТО, — підкреслив польський політик.

Матеуш Моравецький звернув увагу членів блоку на те, що це питання наразі набагато важливіше, ніж певні проблеми українського державного устрою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?