Деякі партнери України розганяють паніку й підіграють РФ — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Деякі партнери України розганяють паніку й підіграють РФ — Данілов

Деякі партнери України розганяють паніку й підіграють РФ — Данілов
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов звертає увагу на те, що деякі партнери офіційного Києва розганяють паніку навколо можливу нападу РФ й таким чином допомагають Кремлю розхитувати ситуацію в нашій державі. 

Джерело: "ВВС Україна"

Данілов пояснив, як партнери України підіграють Путіну

За словами секретаря РНБО, ситуацію в Україні загострило рішення офіційного Вашингтона евакуювати родини дипломатів з Києва.

Що важливо розуміти, на тлі постійних заяв та інформації в ЗМІ про імовірне вторгнення Росії, українська гривня пішла вниз, а інвестори почали панікувати.

Українська влада не може зрозуміти, чому західні медіа рясніють заголовками про те, що скоро може бути вторгнення в Україну, чому постійно розхитують ситуацію.

Ми розуміємо плани і наміри РФ, нам репетувати тут не треба. Нам треба спокій, виваженість, кожен має займатися своєю справою, чим ми і займаємось. Завдання для РФ номер один - це розхитування внутрішньої ситуації в нашій країні. І сьогодні, на превеликий жаль, вони дуже успішно цим займаються. Наше завдання - в спокійній виваженій обстановці робити свою справу. Що ми і робимо. Чи готові ми до їхніх активних дій? Так, готові. Чи будуть вони їх проводити? Нам невідомо, але підготовка у нас до цього іде і тут не треба робити якісь наголоси. Ми це розуміємо, ми це усвідомлюємо, - наголосив Олексій Данілов.

За словами секретаря РНБО, йому складно зрозуміти, чому інші держави часто роблять все можливе, щоб розігнати паніку в Україні. На його думку, все може залежати від того, що кожна країна живе у своєму політичному середовищі.

Олексій Данілов (фото — rnbo.gov.ua)

Загроза з РФ для нашої країни існує завжди. Це перше. У 2008 році президент Путін на зустрічі з президентом США зробив заяву, що такої країни, як наша країна, не існує, це штучне утворення, і на превеликий жаль, не отримав жорсткої відповіді на той час від президента США, що це не відповідає дійсності, що це незалежна країна, яка має свій суверенітет, а вони є гарантами цієї недоторканості. Далі ми мали з вами ситуацію у 2008 році в Грузії, далі ми мали з вами ситуацію, коли Німеччина і Франція нам відмовили у ПДЧ, далі ми мали ситуацію 2014 року. Все треба робити вчасно. Якщо ви це не робите вчасно - демократія буде під загрозою, - наголосив Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?