Дипломати Великої Британії вперше зустрілися з представниками "Талібану"
Категорія
Світ
Дата публікації

Дипломати Великої Британії вперше зустрілися з представниками "Талібану"

Дипломати Великої Британії вперше зустрілися з представниками "Талібану"
Джерело:  online.ua

Британські дипломати приїхали до Афганістану вперше після того, як країна потрапила під владу талібів, зустрівшись з вищим керівництвом цього угруповання в Кабулі, щоб обговорити гуманітарну кризу і безпечне повернення британських громадян. Це був перший відкритий контакт між талібами і західними офіційними особами з моменту захоплення країни в серпні.

Джерело: The Guardian

В кінці серпня Даунінг-стріт повідомила, що спеціальний представник прем'єр-міністра у справах Афганістану сер Саймон Гасс відвідав Доху, щоб зустрітися з високопоставленими представниками Талібану, «щоб підкреслити важливість безпечного виїзду з Афганістану для британських громадян, і тих афганців, які співпрацювали з британським урядом останні 20 років».

Велика Британія не визнає уряд Талібану і більше не має посольства в країні після евакуації в серпні, але працює з Дохи, Катар. Делегацію Великобританії на цьому тижні очолював Саймон Гасс, а тимчасовий повірений у справах британської місії в Афганістані в Досі - Мартін Лонгден.

Представник уряду сказав: «Вони зустрілися з високопоставленими членами руху «Талібан», включаючи Мавлаві Аміра Хана Муттакі, муллу Абдула Гані Барадара Ахундов і Мавлаві Абдул-Салама Ханафі. Обговорили, як Великобританія може допомогти Афганістану подолати гуманітарну кризу, важливість запобігання перетворення країни в інкубатор тероризму».

Питання про роль жінок

За словами чиновника, вони також підняли питання про поводження з меншинами і про роль жінок. Талібан зберігає свій 17-й день заборони на відвідування шкіл дівчатами середнього шкільного віку.

Абдул Кахар Балх, офіційний представник Талібану в міністерстві закордонних справ, сказав, що зустріч з британськими офіційними особами «зосереджена на докладних обговореннях відновлення дипломатичних відносин між двома країнами».

Він сказав, що міністр закордонних справ талібів хоче, щоб Великобританія «відкрила нову главу конструктивних відносин».

Британські офіційні особи виступили проти ідеї про те, що Великобританія збирається визнати Талібан, і заявили, що в центрі уваги дискусії було питання про те, як гуманітарна допомога може бути відправлена в країну.

Прості афганці страждають від колективного покарання Заходу

Талібан почав піар-кампанію з відновлення гуманітарної допомоги, стверджуючи, що прості афганці страждають від колективного покарання з боку Заходу.

Абдулла Аззам, член політичної офісу Талібану в Досі, попередив, що політичні розбіжності не повинні визначати гуманітарний обмін, і цивільні особи не повинні каратися через уряд. Це було б кричущим протиріччям гуманітарних ідеалів на міжнародному рівні з боку тих, хто зараз доводить афганців до голоду.

 «В останні тижні все частіше і частіше містяни приносять на місцеві ринки своє домашнє обладнання, починаючи від килимів ручної роботи і закінчуючи диванами і навіть своїми столовими приборами, в відчайдушних спробах продати їх, іноді навіть за половину реальної вартості».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?