Талібан виставив напоказ тіла повішених ворогів режиму на заході Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Талібан виставив напоказ тіла повішених ворогів режиму на заході Афганістану

Талібан виставив напоказ тіла повішених ворогів режиму на заході Афганістану
Джерело:  online.ua

Представники органів влади талібів в Гераті на заході Афганістану вбили чотирьох ймовірних викрадачів людей і повісили їх тіла публічно, щоб відлякати інших. Страта свідчить про те, що нові правителі Афганістану повернулися до своєї суворої версії трактування ісламського правосуддя.

Джерело: The Guardian

На відеозаписі показані трупи щонайменше чотирьох чоловіків в залитому кров'ю одязі, що звисають з підйомних кранів на головних площах міста в той час, як навколо зібрався натовп людей, щоб подивитися на це.

«Хто викраде інших, закінчить так само», - написано в табличках, що висять на грудях у кожного трупа.

Зіаулхак Джалалі, начальник районної поліції Герата, призначений талібами, сказав, що члени руху «Талібан» врятували батька і сина, які були викрадені чотирма викрадачами після перестрілки. Він сказав, що боєць Талібану і цивільна особа були поранені викрадачами, але «четверо (ймовірні викрадачі - ред.) були вбиті в перестрілці».

За словами жителів стародавнього міста, що знаходиться біля кордону з Іраном, таліби доставили тіла на чотири основні площі міста і попросили людей зібратися навколо.

«Я розмовляв з покупцем, коли побачив, що Талібан привіз два трупа на задньому сидінні машини рейнджера», - сказав Ахмаді, продавець мобільних телефонів.

«Потім вони сказали людям, що відтепер це буде з кожним, хто викрадає людей. Багато хто почав співати «Аллаху Акбар», коли кран піднімав вгору тіла злочинців» - прокоментував інший мешканець міста.

 «Люди бігли, щоб побачити це. Я дивився на це через заднє вікно таксі. Потім, коли я добрався до наступної площі, я побачив іншу людину, що висить на підйомному крані ... Я все ще в шоці».

Публічне повішення відбувається на наступний день після того, як високопоставлений чиновник Талібану заявив, що страти і ампутація рук злочинців, яких вони засудили, будуть відновлені.

«Я їхав в таксі в сторону центру міста, коли побачив, що таліби використовували підйомний кран, щоб повісити труп», - сказав ще один житель міста.

Мулла Норуддін Турабі, один із засновників руху «Талібан» і головний поборник суворого тлумачення ісламського закону в останній період їхнього правління заявив на цьому тижні, що угруповання знову буде проводити страти і ампутації рук, хоча, можливо, і не публічно.

«Всі критикували нас за покарання на стадіоні, але ми ніколи нічого не говорили про їх закони і покарання», - сказав Турабі Associated Press. «Ніхто не повинен говорити нам, якими повинні бути наші закони. Ми будемо слідувати ісламу, і ми будемо встановлювати свої закони на основі Корану».

У Вашингтоні заявили, що будь-яке можливе визнання очолюваного Талібаном уряду в Кабулі, яке прийшло на зміну уряду за підтримки Заходу, буде залежати від дотримання прав людини.

За повідомленням офіційного інформаційного агентства «Бахтар», нещодавно було затримано ще вісім викрадачів під час окремого інциденту в південно-західній провінції Урузган.

Читайте також:

  • Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру.

  • Таліби влаштували "салют" зі зброї на честь захоплення Панджшера — загинули десятки людей.

  • Таліби виступили з фінальною заявою після відступу НАТО з Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?