Диптих Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею" виставили на аукціон за рекордну суму
Категорія
Культура
Дата публікації

Диптих Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею" виставили на аукціон за рекордну суму

Диптих Бенксі "Дівчинка з повітряною кулею" виставили на аукціон за рекордну суму
Джерело:  online.ua

Картина 2005 року, яка зображує маленьку дівчинку, що простягає руку до червоної повітряної кулі у формі серця на білому тлі, оцінена в 2,9-4,1 мільйона євро. Вона буде виставлена на продаж на Christie's 15 жовтня.

Джерело: Le Figaro

Аукціонний дім Christie's представив диптих відомого розпису британського вуличного художника Бенксі «Дівчинка з повітряною кулею», який буде виставлено на торги в Лондоні 15 жовтня.

Створена в 2002 році робота, що складається з двох частин, на якій зображена маленька дівчинка, що тягнеться до червоної повітряної кулі у формі серця на білому тлі, оцінюється в суму від 2,5 до 3,5 мільйонів фунтів стерлінгів (від 2,9 до 4 , 1 мільйона євро). Зображення стало для Бенксі «свого роду лейтмотивом» і «дуже знаменною роботою», - пояснює Кетрін Арнольд, арт-критик, що займається післявоєнним і сучасним мистецтвом в Європі для Christie's.

Розбуди свідомість через мистецтво

«За допомогою цих зображень йому вдається створити відчуття і передати суть і настрій моменту», - продовжила вона. «Я думаю, що після вісімнадцяти довгих місяців пандемії ви дійсно бачите це почуття надії і імпульсу, коли ця маленька дівчинка вивільняє любов в світ, випускаючи кульку. І це те, що нам зараз абсолютно необхідно».

Буде виставлена на продаж ще одна версія The Balloon Girl, перейменована в Love is in the Bin, часткове самознищення якої під час продажу в 2018 році викликало здивування у всьому світі. Нагадаємо, художник тоді вмонтував в раму механічний шредер і відразу після закриття торгів картина почала самознищуватися.

«Прагнення до знищення також є актом творчості»

Бенксі випустив відео підготовки цього перформансу, пояснивши, що шредер був вбудований кілька років тому «на випадок, якщо картину коли-небудь виставлять на аукціон». Як пояснення такого вчинку Бенксі привів вислів «Прагнення до знищення також є актом творчості».

Оскільки захований в рамі знищувач паперу спрацював тільки частково, результат акції став новим арт-об'єктом, отримавши назву «Любов у кошику для сміття», і за попередньою інформацією, подорожчав удвічі.

Зараз згадану роботу оцінюють в суму від чотирьох до шести мільйонів фунтів стерлінгів (від 4,7 до 7 мільйонів євро).

Бенксі став відомий серією графіті на будівлях. Міський художник, який зберігає анонімність, любить провокувати і підвищувати поінформованість за допомогою свого мистецтва. Він також використовує свої графіті-інформаційні бомби, щоб продемонструвати власну незгоду з політичим порядком денним, наприклад, проектом Brexit і розповісти світу про свою позицію, наприклад, висловити підтримку мігрантам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?