Директор ФБР скаржиться на велику кількість агентів РФ на території США
Категорія
Світ
Дата публікації

Директор ФБР скаржиться на велику кількість агентів РФ на території США

Директор ФБР скаржиться на велику кількість агентів РФ на території США
Джерело:  online.ua

За словами директора ФБР Крістофера Рея, попри всі зусилля американських спецслужб, на території США залишається занадто велика кількість російських шпигунів.

Джерело:  The Hill

Що відомо про велику кількість російських агентів на території США 

Присутність російської розвідки — а під цим я маю на увазі офіцерів російської розвідки — все ще занадто велика в Сполучених Штатах. І це те, з чим ми постійно стикаємося і намагаємося заблокувати, запобігти та перешкодити всіма способами, - зазначає Рей.

Він підкреслив, що американські спецслужби досягли дуже значних успіхів у виявленні російських шпигунів на території США протягом кількох останніх років.

Як Росія діє на території США

Спецслужби США пам'ятають про непропорційно велику кількість кремлівських агентів на території США та їхні ворожі інтереси.

Якщо комусь потрібно нагадати про те, якими є інтереси Росії, можна просто подивитися, що відбувається в Україні. І тому ми ніколи не випускаємо з уваги той факт, що це ті самі люди, які причетні до безсовісної діяльності та агресії в Україні, - підкреслив директор ФБР.

Він відзначив, що Росія також зараз використовує посередників, або осіб, які виступають як посередники між агентами, в рамках своїх розвідувальних операцій.

Рей вказав на випадок Гектора Алехандро Кабрери Фуентеса, громадянина Мексики, якого влада США заарештувала в 2020 році за шпигунство на користь Москви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?