Директор Pfizer заговорив про 4 дозу вакцини проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Директор Pfizer заговорив про 4 дозу вакцини проти COVID-19

Директор Pfizer заговорив про 4 дозу вакцини проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла неочікувано для всіх заявив, що людям, цілком ймовірно, знадобиться четверта доза вакцини проти коронавірусу раніше, ніж очікувалося. За його словами, це пов'язано із новим штамом Омікроном, який може уникати захисних антитіл, що виникли після попередніх щеплень.

Джерело: CNBC

Через Омікрон людям швидше може знадобитися 4 доза вакцини

Що важливо розуміти, нещодавно Бурла повідомляв, що наступні бустерні ін'єкції необхідно буде зробити за рік після третьої за рахунком.

Однак зараз генеральний директор компанії Pfizer почав стверджувати, що вже цієї зими людям потрібно буде робити третю ін'єкцію (перші дві – основний курс вакцинації, третя – ревакцинація).

Коли ми побачимо реальні дані, ми визначимо, чи захищає третя доза вакцини від Омікрону і як довго. І другий момент, на мою думку, нам знадобиться четверта доза. Потрібно почекати та подивитися, бо у нас дуже мало інформації. Але у випадку з Омікроном четверта доза може знадобитися нам швидше, – підкреслив Альберт Бурла.

Після завершення останніх масштабних досліджень стало зрозуміло, що ефективність найпопулярнішої у світі двокомпонентної вакцини суттєво зменшилася з поширенням штаму Омікрон.

Однак, за словами науковців, третя доза Pfizer покращила захист імунітету перед новим штамом. Два компоненти, як стверджує очільник компанії, можуть захистити лише від тяжкого перебігу захворювання.

Бурла також звернув увагу на те, що Pfizer планує створити спеціальну вакцину для боротьби з Омікроном вже через чотири місяці. Окрім того, наголошується, що ще зимою може відбутися випуск трикомпонентних вакцин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?