Ізраїльські спецслужби стежитимуть за інфікованими штамом Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїльські спецслужби стежитимуть за інфікованими штамом Омікрон

Ізраїльські спецслужби стежитимуть за інфікованими штамом Омікрон
Джерело:  online.ua

Уряд Ізраїлю схвалив моніторинг мобільних телефонів Агентством безпеки Ізраїлю (ISA) для спостереження за контактами з боку інфікованих новим штамом коронавірусу Omicron. Прем'єр-міністр Нафталі Беннет ввів надзвичайний стан із цього питання.

 Джерело: сайт уряду Ізраїлю

Такий запобіжний захід ввели з метою розірвати ланцюжок подальших заражень. За попередніми даними, рішення діятиме до півночі четверга, 2 грудня 2021 року, відповідно до правил надзвичайного стану.

 Слід наголосити, що спостереження з боку спецслужб обмежене лише перевіреними випадками нового штаму. У разі широкомасштабного спалаху захворюваності використання моніторингу мобільних телефонів ISA буде припинено.

 Троє із можливих заражених штамом Omicron були вакциновані

Нагадаємо, новий випадок прояву нового штаму коронавірусу Omicron з'явилися буквально кілька днів тому. Судячи з усього, всіх інфікованих пов'язують поїздки до Південної Африки. У суботу штам зафіксували вже у Великій Британії, Німеччині та Італії, а також у Бельгії, Ботсвані, Ізраїлі та Гонконгу.

Підтверджений заражений в Ізраїлі нещодавно повернувся з поїздки до Малаві. Троє із можливих заражених були вакциновані.

Що відомо про ізраїльську спецслужбу ISA

Israel Security Agency, ШАБАК, Шин Бет — спецслужба Ізраїлю, яка займається контррозвідувальною діяльністю та забезпеченням внутрішньої безпеки держави. Має функції, тотожні до ФБР США й ФСБ РФ. Операції Шин-Бет всередині Ізраїлю можуть бути розділені на наступні три категорії:

  1. проти іноземців в цілому,

  2. проти палестинських арабів

  3. проти громадян Ізраїлю

Найбільшим прорахунком спецслужби Шабак вважаються незапобігання вбивству політичного та воєнного діяча Іцхака Рабіна. Його вбивця, ультраправий релігійний екстреміст мотивував свої дії тим, що «захищав народ Ізраїлю від угод в Осло». Останні - секретні переговори між Ізраїлем та Організацією звільнення Палестини (ОЗП) з метою врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту. Вони передбачали виведення ізраїльських військ із Сектору Газа.

Ще один прорахунок ISA (той самий Шабак) - справа Мордехая Вануну, який працюючи в ядерному центрі в місті Димоні зумів зробити і винести звідти фотографії, а потім безперешкодно виїхати з країни і видати їх в 1986 році найтаємніші відомості ядерних розробок Ізраїлю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?