Дивиться на Київ: у Путіна перейшли до прямих закидів Лукашенкові
Категорія
Світ
Дата публікації

Дивиться на Київ: у Путіна перейшли до прямих закидів Лукашенкові

Дивиться на Київ: у Путіна перейшли до прямих закидів Лукашенкові
Джерело:  online.ua

Впровадження Білоруссю п'ятиденного безвізового режиму для громадян 80 держав і наміри Мінська вийти з різних міжнародних союзів з Москвою викликають у Росії побоювання, заявив член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Журавльов.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.
За словами Журавльова, президент Білорусі Олександр Лукашенко може відмовитися від співпраці з Росією в рамках Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) і Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) заради «показної незалежності», розрахованої на країни Заходу.

Читайте також: Г учне рішення Росії по Білорусі: спливла несподівана деталь
«Останнім часом білоруська влада робить дивні реверанси в бік офіційного Києва, зображують "братську Україну" мало не еталоном боротьби за державну незалежність. Тому не виключено, що, розірвавши тісні відносини з РФ, Білорусь планує укласти союз з Україною», - сказав російський парламентарій, який підтримує політику президента РФ Володимира Путіна.
За його словами, такий підхід «ставить під загрозу весь міжнародний процес мінського врегулювання, який і без того дихає на ладан».
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія впроваджує режим прикордонної зони вздовж кордону з Білоруссю.
Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко 9 січня підписав указ про впровадження безвізового в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб для громадян 80 держав, включаючи всі країни Євросоюзу, що є кардинальним кроком в політиці Мінська в бік ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?