Днями Київ потрапить у "червону" зону карантину - мер Кличко
Категорія
Україна
Дата публікації

Днями Київ потрапить у "червону" зону карантину - мер Кличко

Днями Київ потрапить у "червону" зону карантину - мер Кличко
Джерело:  online.ua

В найближчі декілька днів столиця України може потрапити "червону" зону карантину та епідемічної небезпеки. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. Він також додав, що вік померлих від коронавірусу істотно знизився, зокрема зафіксовані випадки смерті людей, які не досягли 30 років.

Джерело: КМДА

 "Днями Київ потрапить в "червону" зону карантину. Бо ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. За минулу добу в Києві – майже 1200 нових хворих та 39 летальних випадків. Вік, тих, хто помер, – від 29 років".

За словами мера, останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них – у важкому стані.

Нагадаємо, згідно зі сьогоднішньою статистикою Міністерства охорони здоров'я, станом сьогоднішній ранок зафіксовано 22 тисяч нових випадків ковіду. З них госпіталізовано 4 892 пацієнтів. За минулу добу померли 546 людей. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіду вже незмінно зареєстровано в м. Київ та Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Сьогодні Україна також увійшла у трійку лідерів за рівнями епідемічної небезпеки серед країн Європи, а в світовому антирейтингу знаходиться на 5 місці.

Нагадаємо, на початку цього місяця у Жовківському районному суді Львівської області було ухвалено перші в Україні вироки стосовно підробки документів про проходження вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Перший порушник завантажив зразок бланку вакцинації препаратом Pfizer з інтернету, а після відредагував його — вніс особисті дані свої та сина. Окрім, того він підробив підпис лікаря.

У середині вересня чоловік намагався перетнути польський кордон в пункті пропуску “Рава-Руська–Гребенне”, де продемонстрував фальшивий сертифікат представникам прикордонної служби. Останні просканували документ і встановили, що той підробний — таким чином порушник не зміг потрапити до Польщі й отримав покарання. Івано-франківський житель отримав штраф розміром 850 гривень. Наразі невідомо чому порушники відбувся також її малою сумою штрафу.

Наразі в Україні передбачені такі штрафи за підробку сертифікатів вакцинації

  • штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до 2 років буде передбачено для тих, хто свідомо використовує підроблені документи;

  • штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки пропонується передбачити для лікарів, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення;

  • штраф до 170 тисяч або позбавлення волі до 3 років пропонуємо запровадити за підроблення таких документів із метою розповсюдження

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?