До 27 листопада — бойовики "ДНР" шокували новим рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

До 27 листопада — бойовики "ДНР" шокували новим рішенням

До 27 листопада — бойовики "ДНР" шокували новим рішенням
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО готуються до чергового наступу на Донбасі, незважаючи на оголошене перемир'я. Про це свідчать накази ватажків так званих "ЛНР" і "ДНР", які оголосили екстрений збір бойовиків-резервістів і наказали з'явитися всім бойовикам, які перебували в запасі. У ОРЛО термінова мобілізація завершилася 21 листопада, а в ОРДО розпочнеться 23 листопада і триватиме до 27 числа. У Міноборони України вже відреагували на небезпечні накази бойовиків. В українському оборонному відомстві підтвердили, що збройні російські формування активно зайнялися підвищенням бойової готовності своїх угруповань на Донбасі і ймовірно готуються зірвати перемир'я і піти в наступ, про що також свідчать і проведені на минулому тижні масштабні командно-штабні навчання. Що задумали бойовики на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Військовому комісару" ДНР "спільно з главами адміністрацій районів, міст, районів у містах "ДНР" в період з 23 листопада по 27 листопада 2020 року забезпечити проведення контрольного оповіщення і явку громадян, які перебувають в запасі, на пункти попереднього збору громадян. Заходи проводяться з метою контролю наявності громадян, які перебувають в запасі і приписаних до військових частин (призначених в спеціальні формування), для комплектування резервних підрозділів і підрозділів мобілізаційного резерву ", - йдеться в наказі ватажка бойовиків Дениса Пушиліна.

Ватажок бойовиків "ДНР" також наказав керівникам "органів влади і місцевого самоврядування", а також керівникам підприємств усіх форм власності оповістити працюючих, що проходять службу або навчаються у них громадян, які перебувають в резерві, а також на час проведення заходів зберегти за ними робочі місця і оплату праці. При цьому "міністру внутрішніх справ" Пушилін наказав "сприяти в розшуку і доставці до місця проведення контрольної явки громадян, які переховуються від неї".

А тим часом бойовики, які знаходяться на передовій, щодня порушують режим перемир'я і влаштовують небезпечні провокації, якими погрожують українським військовим. Тільки напередодні, вони сім разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників поблизу Кам'янки, Водяного, Піщевика, Павлопіля, Авдіївки і Шумів. У зведенні штабу ООС зазначено, що ворог вів обстріл з гарнатометов і стрілецької зброї. Втрат серед бійців ЗСУ вдалося уникнути.

Як відомо, на Донбасі з 27 липня діє повний і всеосяжний режим припинення вогню, про який Тристороння контактна група домовилася 22 липня. Російські війська і підконтрольні їм бойовики регулярно порушують режим тиші одиночними обстрілами, але сили ООС не відповідають на провокації і дотримуються домовленостей. У штабі ООС і президент України Володимир Зеленський вважають ефективним режим припинення вогню. Вони відзначають, що втрати серед українських військових і мирних жителів Донбасу скоротилися в 10 разів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що командування Збройних сил України виступило з невідкладною заявою через Донбас. Заступник командувача Об'єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар оцінив ситуацію в зоні ООС як складну через те, що бойовики щодня влаштовують небезпечні провокації, які несуть загрозу життю і здоров'ю українським захисникам. У командуванні ООС відзначили, що російський глава Володимир Путін, який регулярно стягує російських військових і озброєння в ОРДЛО, підготував вже 38 тисяч бойовиків, які готові почати наступ проти України. Крім того, як зазначили в штабі, на позиціях противника розміщено 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин та іншої техніки. Крім того, на території РФ, в Ростовській області на двох полігонах зосереджені близько 12 батальйонно-тактичних груп і артилерійська тактична група, які в разі загострення ситуації на Донбасі підуть в атаку з території Російської Федерації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?