До Білорусі прилетів літак Пригожина і прибули 2 автоколони "вагнерівців"
Категорія
Світ
Дата публікації

До Білорусі прилетів літак Пригожина і прибули 2 автоколони "вагнерівців"

До Білорусі прилетів літак Пригожина і прибули 2 автоколони "вагнерівців"
Джерело:  online.ua

18 липня до Білорусі прибули дві автоколони ПВК Вагнера, а також літак власника бойовиків Євгена Пригожина приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах.

Джерело: Беларускі Гаюн

До Білорусі прибувають бойовики Вагнера

Моніторингова група повідомляє, що об 11:05 бізнес-джет Євгена Пригожина Embraer Legacy 600 приземлився на військовому аеродромі у Мачулищах. За даними групи, борт прилетів до Білорусі із Санкт-Петербурга.

Там додали, що це вже вчетверте за останній час, коли борт Пригожина прилітає до Білорусі, минулого разу він прилітав 27 червня, 1 липня та 11 липня, коли Пригожин ночував у наметовому таборі під Осиповичами.

Пообіді в Білорусь прибула 4-та колона з найманцями ПВК "Вагнер". Щонайменше 80 автомобілів прямували до Осиповичів і табору у селі Ціль.

У складі колони як мінімум 80 машин різних модифікацій: 18 фур, понад 20 пікапів УАЗ, вантажівки-фургони, "буханки" близько 20 одиниць, а також автобуси ПАЗ, мікроавтобуси і кілька тентованих "Уралів" та КамАЗів. Техніка рухається з номерами "ЛНР"/"ДНР", - йдеться у повідомленні.

5-та колона складалася з 90-100 одиниць техніки. Вона також їде до Осиповичів.

На кожній із машин у поточній колоні приклеєно аркуш паперу з номером. Серед техніки помічені: «буханки», пікапи з відкритими багажниками, кілька пасажирських автобусів, фури, легкові авто (Лади та KIA), кілька бензовозів та Урали з причепами. Колона рухається у супроводі ДАІ РБ.

Заколот Пригожина в Росії

23-24 червня 2023 року у Росії відбувся так званий заколот ПВК Вагнера.

Пригожин заявив, що війська РФ за наказом Міноборони РФ вдарили по розташуванню його бойовиків, де нібито загинуло багато найманців.

Він оголосив "марш справедливості" на Москву, куди він йде з 25 тисячами бойовиків.

Протягом 24 червня “вагнерівці” пройшли Ростов, Воронезьку область та зупинилися за 200 км від Москви.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ввечері 24 червня провів переговори з Пригожиним і той погодився зупинити марш.

У Кремлі заявили, що Пригожин та бойовики переїдуть до Білорусі. З того часу у країні помітили будівництво новий військових таборів.

Також відомо, що Пригожин зустрівся з Путіним після заколоту, що вони обговорювали – невідомо.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?