Німецька розвідка прослуховувала Пригожина й Лукашенка під час заколоту
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецька розвідка прослуховувала Пригожина й Лукашенка під час заколоту

Німецька розвідка прослуховувала Пригожина й Лукашенка під час заколоту
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, німецька розвідка могла отримати доступ до розмов власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина й білоруського диктатора Олександра Лукашенка під час заколоту у Росії.

Джерело: WDR, NDR

ЗМІ дізналися, хто прослуховував Пригожина й Лукашенка

Видання повідомляють, що розвідка ФРН прослуховувала телефонні розмови ватажка "кухаря Путіна" й Лукашенка, коли вони обговорювали умови припинення заколоту в Росії.

У такий спосіб німецька влада першою дізналася про роль нелегітимного президента РБ як посередника між Пригожиним та очільником Кремля.

Окрім того, зазначається, що розвідка Німеччини все-таки мала нечіткі докази можливого заколоту в Росії ще за тиждень до самих подій і намагались підтвердити інформацію в партнерів, однак їй не вдалося це зробити.

Саме тому розвідники, мовляв, нічого про це не розповіли канцлеру Олафу Шольцу.

Як повідомляється, перше попередження від BND про події було надіслано німецькому уряду ввечері 23 – напередодні того, як найманці "Вагнера" окупували російські військові об'єкти та російське місто Ростов", – йдеться в розслідуванні.

У Німеччині стартувало розслідування через заколот Пригожина

Не можна також не згадати про те, що Федеральна розвідувальна служба Німеччини розпочала внутрішню перевірку у зв’язку з тим, що не змогла передбачити спробу заколоту в Росії.

Ба більше, також з'явилася інформація, що її керівнику Бруно Калю нібито загрожує відставка.

На переконання німецького канцлера Олафа Шольца, невдалий заколот Пригожина дійсно ослабив російського диктатора Володимира Путіна, однак, як вважає політик, наслідки для вторгнення РФ в Україну залишаються незрозумілими.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?