До ВАКС скерували справу екссудді Чауса
Категорія
Політика
Дата публікації

До ВАКС скерували справу екссудді Чауса

До ВАКС скерували справу екссудді Чауса
Джерело:  online.ua

До Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті справи колишнього судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, обвинуваченого в одержанні 150 тисяч доларів хабаря. 

Джерело: САП

“Прокурорами САП закінчено досудове розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у кримінальному провадженні стосовно колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та одержав 150 тис. дол США неправомірної вигоди (понад 3,7 млн грн за курсом НБУ станом на момент вчинення злочину). На сьогодні обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті”, — йдеться в повідомленні.

Інтерпол оголосив Чауса в розшук 

Нагадаємо, НАБУ порушило справу проти Чауса влітку 2016 року. Тоді слідчі агентства встановили, що суддя отримав хабар 150 тис. доларів готівкою, з яких 80 тис. сховав у дволітрову банку. Зважаючи на наявність у служителя Феміди суддівського імунітету, одразу затримати його не вдалось. Після того, як Чаус якийсь час не з'являвся на передбачені законодавством в межах розслідування допити, його оголосили в розшук.

У вересні того ж року Верховна Рада зняла недоторканність з Чауса, а Солом’янський райсуд Києва дозволив його затримати. Інтерпол оголосив Чауса в розшук в листопаді 2016 року, а через кілька місяців — 1 березня 2017 року — суддю затримали в Кишиневі.

Цьогоріч адвокат одіозного судді повідомив, що Чауса викрали в столиці Молдови, Кишиневі. Зі свого боку, глава цієї країни, Майя Санду доручила провести розслідування цієї справи. Голова МВС Молдови Павел Войку заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.

Суддю виявили співробітники СБУ на Вінниччині 30 липня. Затриманого передали НАБУ і Чаусу обрали запобіжний захід у межах справи про отримання хабара в 150 тис. доларів. Цікаво, що Чаус зберігав гроші в банках, захованих на городі. Рішенням від 16 серпня ВАКС залишив Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також:

  • Суддю Чауса знайшли в одному спідньому у Вінницькій області.

  • СБУ відреагувала на скандал навколо Чауса та звинувачення НАБУ.

  • НАБУ озвучило гучні звинувачення СБУ через Чауса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?