До вибухів на Північних потоках може бути причетний загадковий танкер — Business Insider
Категорія
Світ
Дата публікації

До вибухів на Північних потоках може бути причетний загадковий танкер — Business Insider

До вибухів на Північних потоках може бути причетний загадковий танкер — Business Insider
Джерело:  online.ua

За інформацією західних журналістів, у період з 6 по 12 вересня поблизу російських газогонів "Північний потік" курсував загадковий танкер Minerva Julie під прапором Греції, який може бути причетний до вибухів, що стались 26 вересня. 

Джерело: Business Insider

Що відомо про загадковий танкер в районі Північних потоків 

Зазначається, що на переміщення танкера звернув увагу аналітик з Данії Олівер Александер.

За його словами, 600-футовий Minerva Julie прямував з Роттердама на схід, але 6 вересня судно раптово майже на тиждень затрималось у Балтійському морі.

Не менше 6 днів, як стверджує Александер, судно перебувало в районі газогонів Північний потік, після чого спочатку попрямувало у Талінн, а після цього 18 вересня прибуло у Санкт-Петербург.

У свою чергу власники судна повідомили, що затримка в Балтійському морі нібито пов'язана з тим, що екіпаж чекав інструкцій по маршруту.

На думку журналістів видання, навіть якщо танкер ніяк не причетний до вибухів на трубопроводах, свідчення екіпажу можуть надати цінні відомості слідчим.

Чому поширилась інформація про причетність України до вибухів на Північних потоках

7 березня у низці іноземних ЗМІ, зокрема, в німецьких та в американській The New York Times, з'явилися повідомлення про нібито причетність "проукраїнських груп" до інциденту.

Президент Володимир Зеленський заперечив будь-яку причетність України до вибухів на газопроводах "Північного потоку". Він припускає, що ця інформація поширюється з метою сповільнити допомогу Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?