Журналісти показали яхту, пов'язану із вибухами на Північних потоках
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти показали яхту, пов'язану із вибухами на Північних потоках

Журналісти показали яхту, пов'язану із вибухами на Північних потоках
Джерело:  online.ua

Вибухівку для підриву на газопроводах "Північний потік" перевозили на яхті. Її орендували через чартерну компанію на німецькому острові Рюген.

Джерело: Spiegel

На чому перевозили вибухові пристрої для вибухів на Північних потоках

За даними журналістів, судно, на якому, як вважають, диверсанти перевозили свої вибухові пристрої - це вітрильна яхта "Андромеда".

Порт приписки даного судна – громада Бреге на острові Рюген, земля Мекленбург-Передня Померанія.

Відомо, що 15-метрову яхту класу Bavaria Cruiser 50 орендувала у чартерної компанії, що базується на Рюгені, група раніше невстановлених осіб, які використали підроблені документи.

Керуючий директор чартерної компанії не захотів коментувати оренду та орендарів.

Федеральна прокуратура Карлсруе також відмовилася коментувати ситуацію з орендованою яхтою, пославшись на триваюче розслідування.

У відомстві лише підтвердили, що з 18 по 20 січня у зв'язку з підозрілою орендою на судні проводився обшук.

Україна заперечила причетності до підриву Північних потоків

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що мотив підривати "Північні потоки" був у РФ, а не в України.

Чи були в України мотиви? Безумовно, ні. По-перше, це б не зменшило ресурсних можливостей Росії. По-друге, не дало б Росії необхідності виводити війська з території України. І точно б не змінило перебіг війни.

Навпаки, якби тоді Україна щось подібне зробила, то ми б ще тоді отримали масовану інформаційну атаку на нас і на європейські спільноти. І тоді це виглядало б більш складно для нас: партнери могли б бути розчаровані, — сказав Подоляк.

Повідомлення в західних медіа про те, що за вибухами на російських газопроводах стоять "проукраїнські групи", прокоментував Міністр оборони України Олексій Резніков.

Це трохи дивна історія, тому що вона не має до нас жодного стосунку. Думаю, офіційне розслідування опише всі деталі. Це комплімент нашим спецслужбам, але це не наша активність, – запевнив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?