Україна відкинула звинувачення у причетності до підриву "Північних потоків"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відкинула звинувачення у причетності до підриву "Північних потоків"

Україна відкинула звинувачення у причетності до підриву "Північних потоків"
Джерело:  online.ua

В України не було мотивів влаштовувати диверсію на російському газопроводі "Північний потік" біля берегів Данії та Швеції. В Офісі президента заявляють, що очевидний мотив для підриву був у Росії.

Джерело: Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, Європейська правд а

В ОП пояснили, чому в України не було мотиву підривати "Північні потоки"

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону розповів, що мотив підривати "Північні потоки" був у РФ, а не в України.

Чи були в України мотиви? Безумовно, ні. По-перше, це б не зменшило ресурсних можливостей Росії. По-друге, не дало б Росії необхідності виводити війська з території України. І точно б не змінило перебіг війни. Навпаки, якби тоді Україна щось подібне зробила, то ми б ще тоді отримали масовану інформаційну атаку на нас і на європейські спільноти. І тоді це виглядало б більш складно для нас: партнери могли б бути розчаровані, - сказав Подоляк.

На його думку, очевидний мотив для підриву "Північних потоків" був у Росії.

Згадайте, якими шаленими темпами тоді зростала ціна на тисячу кубометрів російського газу. Росія постійно провокувала поломки та аварії на "Північному потоці-1", щоб не виконувати зобов'язання за контрактами. Були постійні публікації росЗМІ про "кінець Європи". Це був елемент тиску, - додав радник ОП.

Подоляк також наголосив, що вибух на об'єкті стався після ефективного контрнаступу ЗСУ в Харківській області та відповідного зростання західної військової підтримки для України.

Резніков заперечив причетність України до підриву газопроводів

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував повідомлення в західних медіа про те, що за вибухами на російських газопроводах стоять "проукраїнські групи".

Це трохи дивна історія, тому що вона не має до нас жодного стосунку. Думаю, офіційне розслідування опише всі деталі. Це комплімент нашим спецслужбам, але це не наша активність, – запевнив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?