Зеленський зустрівся з генсеком ООН і обговорив "зернову угоду"
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зустрівся з генсеком ООН і обговорив "зернову угоду"

Зеленський зустрівся з генсеком ООН і обговорив "зернову угоду"
Джерело:  online.ua

У середу, 8 березня, президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем. Під час зустрічі обговорювали, як повернути мир в Україну, необхідність продовження дії Чорноморської зернової ініціативи.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський провів зустріч з генсеком ООН Гутеррешем

Володимир Зеленський зустрівся з генсеком ООН Гутеррешем у Маріїнському палаці.

Радий вітати сьогодні в Києві – уже втретє від початку повномасштабної російської агресії - Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріша та делегацію ООН, – написав Зеленський.

Президент України наголосив на важливості того, що саме в Києві вони говоритимуть про те, як повернути мир і міжнародну безпеку, повну силу Статуту ООН – тим нормам, які однаково важливі для всіх народів на землі.

Саме зараз і саме Україна – на передовій не просто боротьби, а реальної війни за всі ті принципи, на яких ґрунтується міжнародне життя. Саме зараз і саме Україна захищає цілі та принципи Статуту ООН. А отже, саме зараз і саме в Україні вирішується, яким буде майбутнє ООН та якою буде глобальна роль Організації Об’єднаних Націй, – додав президент.

Антоніу Гутерреш прибув до Києва

Сьогодні вночі до Києва прибув генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш.
Візит Гутерреша спрямований на підтримку країни у конфлікті на сході України та зміцнення міжнародного співробітництва.

Головною метою його поїздки є обговорення питання продовження контракту на експорт українського зерна через Чорне море, яке контролює Росія.

У Києві він проведе зустрічі з іншими високопосадовцями українського уряду, а також відвідає зону конфлікту на сході країни та обговорить гуманітарну ситуацію з місцевими жителями.

Гутерреш сподівається, що його візит допоможе стимулювати зусилля щодо вирішення конфлікту та полегшення гуманітарних умов для населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?