Генсек ООН прибув до Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Генсек ООН прибув до Києва

Генсек ООН прибув до Києва
Джерело:  online.ua

В Україну прибув генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш. Його візит спрямований на підтримку країни у конфлікті на сході України та зміцнення міжнародного співробітництва.

Джерело: Tagesschau

Антоніу Гутерреш прибув до Києва вночі у рамках свого візиту до України

Генсек ООН також планує провести зустрічі з іншими високопосадовцями українського уряду, а також відвідати зону конфлікту на сході країни та обговорити гуманітарну ситуацію з місцевими жителями. Гутерреш висловив сподівання, що його візит допоможе стимулювати зусилля щодо вирішення конфлікту та полегшення гуманітарних умов для населення.


Генеральний секретар ООН у своєму третьому візиті в Україну збирається обговорити питання продовження контракту на експорт українського зерна через Чорне море, яке контролює Росія. Діючий контракт спливає 18 березня, і продовження угоди є одним із пріоритетів ООН.

Співпраця України з ООН

Раніше ЗМІ повідомили, що Україна розпочала онлайн-переговори з партнерами щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи, спрямованої на те, щоб Київ міг продовжувати постачання зерна на світові ринки.

Чорноморська зернова ініціатива була запущена у 2010 році і є механізмом співпраці України, Росії, Казахстану та інших країн, через яку українське зерно експортується через порти Чорного моря. Ця ініціатива стала одним із ключових джерел економічного зростання України та однією з найуспішніших спільних ініціатив країни та її сусідів.


Росія заявила, що погодиться на продовження Чорноморської зернової угоди лише в тому випадку, якщо буде враховано інтереси її власних сільгоспвиробників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?