Зеленський відреагував на заяви про "причетність" України до підриву Північних потоків
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на заяви про "причетність" України до підриву Північних потоків

Зеленський відреагував на заяви про "причетність" України до підриву Північних потоків
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заперечив будь-яку причетність України до вибухів на російських газогонах "Північний потік". На його думку, поширення такої інформації відбувається із метою сповільнення військової підтримки України.

Джерело:  "Укрінформ"

Хто та навіщо поширює інформацію про причетність України до вибухів на Північних потоках

Що стосується "Північного потоку" - ми не маємо до цього ніякого відношення…, щоб було уповільнення допомоги Україні. Все дуже просто. Я вважаю, що це дуже небезпечно, що деякі незалежні медіа, до яких я завжди ставився з великою повагою, роблять такі кроки. Вважаю, що це неправильно, це грає тільки на руку Російській Федерації, або ще є якісь бізнес-групи, які зацікавлені в тому, щоб не вводились потужні санкції, тому що страждає їхній бізнес, і ці групи можуть бути не тільки на території Росії, - підкреслив голова держави.

За його словами, наразі Україна веде боротьбу не тільки з російськими окупантами та військовими злочинцями, але й з людьми, яким гроші остаточно затьмарили розум, чий бізнес страждає через зниження товарообігу з державою-терористом.

Також глава держави розповів, що є і треті держави, які дають змогу РФ обходити санкції.

З одного боку, підтримують Україну, наш суверенітет, навіть щось Україні передають, так, знаєте, допомогли умовно, як-то кажуть, для галочки. І з іншого боку, роблять обходи санкцій, де заробляють десятки мільярдів доларів і в порівнянні з довійськовим періодом мають збільшений товарообіг з Російською Федерацією, - підкреслив президент.

Зеленський зауважив, що це стосується значної кількості країн, навіть тих, що перебувають у складі Європейського союзу та НАТО.

Я б на це звертав увагу і аналізував, для кого це потрібно, для кого така дезінформація потрібна. Україна точно цього не робила. І це найголовніше. А хто там що придумав, як сказали, є якісь ознаки, а може, навіть під якимсь прапором, це смішно виглядає, якщо чесно. Ми зацікавлені в тому, щоб зброя поставлялась, санкції вводились і щоб була наша перемога, - зазначив президент.

Зеленський про гарантії безпеки від НАТО

Президент підкреслив, що Україна хотіла б отримати гарантії щодо власної безпеки з боку держав-членів НАТО поки перебуває на шляху до членства.

Що стосується саміту НАТО у Вільнюсі: так, нас запросили, але ми б хотіли, щоб були якісь відповідні кроки вперед, окрім того статусу, який сьогодні є в наших відносинах із НАТО, - зазначив Зеленський.

Зеленський подякував усім державам-членам НАТО, які підтримують Україну на полі бою, але наголосив, що Україні потрібні гарантії безпеки, поки вона сама ще не в НАТО.

Нам потрібні стратегічні гарантії безпеки. І навіть, якщо ми не можемо бути в НАТО під час війни, ми б хотіли мати відповідні гарантії безпеки на шляху, поки ми ще не в НАТО. І саме відповідних зустрічних кроків з боку держав-членів НАТО, зустрічних до України, до гарантій її безпеки ми й очікуємо на цьому вільнюському саміті. Працюватимемо над цим, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?