До Землі прямують одразу 5 астероїдів
Категорія
Світ
Дата публікації

До Землі прямують одразу 5 астероїдів

До Землі прямують одразу 5 астероїдів
Джерело:  online.ua

Фахівці з NASA повідомляють, що у січні до Землі наблизяться одразу 5 астероїдів досить великих розмірів, а саме 5, 6, 7 и 11 січня.

Джерело:  The Sun

До Землі прямує група астероїдів

За словами співробітників NASA астероїди не представляють загрози для Землі, але за космічними мірками, пролетять дуже близко.

Найнебезпечнішим астероїдом у Сонячній системі є астероид Бенну, однак вірогідність його зіткнення з Землею у найближчі 200 років становить 1 з 1750.

Перший, виявлений фахівцями NASA астероїд отримав назву 2021 YQ. Його діаметр складає 6 метрів і він наблизиться до Землі на відстань 2 млн 140 тис км вже 5 січня.

В останнє цей астероід наближався до Землі 7 грудня 1902 року.

5 січня до Землі також вперше наблизиться астероїд 2021 YX, який пролетить на відстані 3 млн 800 тис км. Його діаметр складає 30 метрів.

А 6 січня на відстані 7 млн 400 тис км від Землі пролетить астероїд 2014 YE15 діаметром 7 метрів.

7 січня на відстань в 1 млн 700 тис км від Землі наблизиться астероїд 2020 AP1 діаметром 4 метри.

Останнім астероїдом, що наблизиться до Землі у січні, стане 2013 YD48. Це відбудеться 11 січня.

2013 YD48 - найбільший з цих астероїдів. Його діаметр складає 100 метрів. Це більше ніж висота лондонської годинникової вежі Біг-Бен.

Він пролетить на відстані 5 млн 600 тис км.

NASA розробляє план із захисту Землі від астероїдів 

Безпілотник NASA DART вартістю 325 млн доларів запустили сьогодні вранці з військового космодрому в Каліфорнії. Його завданням є врізатися в астероїд Дідім діаметром близько 780 метрів з метою зміни траєкторії його руху.

Фото - Pixabay.com

Унікальність запуску полягає в тому, що вчені вперше в історії перевірять можливість зміни траєкторії космічного тіла. Це робиться з метою перевірити можливості застосування сучасних технологій на випадок, якщо в майбутньому якесь космічне тіло, чи то комета, чи астроїд, справді стануть загрозою для населення планети. Зіткнення, як прогнозують, буде майже лобовим, воно має перевести астероїд на нижчу орбіту.

Крім навколоземного астероїда Дідім діаметром близько 780 метрів, метою DART є його супутник, 168-метровий Діморф.

У NASA запевняють, що на даний момент немає загрози наближення до планети Земля цього астероїда, при цьому уточнюють, що спостереження за вищезазначеними астероїдом NASA і його супутником агентство веде ще з 2003 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?