До звірств у Бучі причетні десантники РФ з Пскова, росгвардійці та кадирівці — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

До звірств у Бучі причетні десантники РФ з Пскова, росгвардійці та кадирівці — ЗМІ

До звірств у Бучі причетні десантники РФ з Пскова, росгвардійці та кадирівці — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Свідчення очевидців, викинуті документи та пости у соцмережах вказують на російських солдатів і командування під час окупації міста Буча. У ньому діяли підрозділ росгвардії «Витязь», 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія з Пскова і кадирівці.

Джерело: Reuters

Журналісти встановили причетних до звірств в Бучі

Під час розлідування журналісти опитали понад 90 жителів, переглядаючи фото- та відеодокази, якими поділилися ці місцеві жителі, та документи, залишені росіянами.

Серед окупантів були військовослужбовці російських сил безпеки "Витязь".

Про це свідчить документ, що посвідчує особу, знайдений на місці події.

"Витязь", присутність якого в Бучі тут виявлено вперше, знаходиться під командуванням Росгвардії. Його керівник Віктор Золотов є колишнім охоронцем Путіна і підпорядковується безпосередньо президенту Росії.

Інші документи, зокрема любовний лист, знайдений в одному будинку, який був окупований російськими солдатами, допомогли ідентифікувати в Бучі 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова.

Лист, написаний від руки, був адресований солдату Олександру Логвиненку, якого журналісти пізніше розпізнали як десантника з Пскова.

Відділ підпорядковується міністру оборони Сергію Шойгу, близькому соратнику Путіна.

Опитуючи десятки свідків, аналізуючи дописи в соціальних мережах Reuters виявив, що принаймні три чеченські підрозділи діяли в околицях Бучі протягом березня. Свідки розповіли, що бачили чеченські війська всередині самої Бучі.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?