Долю санкцій ЄС проти Росії вирішено: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Долю санкцій ЄС проти Росії вирішено: стали відомі деталі

Долю санкцій ЄС проти Росії вирішено: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі готові затвердити продовження діючих нині санкцій проти Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал "112 Україна".
Читайте також: Порошенко пояснили, за що Росії загрожують нові санкції
В ефірі телеканалу український журналіст "Радіо Свобода" Георгій Жигалов уточнив, за що карають Росію і коли буде прийнято остаточне рішення про їх продовження.
"За нашою інформацією, у п'ятницю продовження санкцій офіційно оформлять за письмовою процедурою. Ніякого обговорення з цього питання не планується. Наступного тижня рішення буде вже в силі", - розповів журналіст.
 
"Мова йде про санкції за порушення територіальної цілісності України. Це ті санкції, які були вперше введені в березні 2014 р. У списку зараз 150 прізвищ і 37 компаній. Серед компаній — порту Феодосії, Севастополя, Керчі, серед російських компаній — корпорація "Алмаз-Антей", дочірня компанія "Добролет", — пояснив він.
Також за словами Жигалова, у списку є імена ватажків так званих ЛНР-ДНР, так і представників російської влади.
"У списку санкцій згадуються численні угруповання бойовиків "ДНР", "ЛНР", "Луганська гвардія" тощо. З найбільш відомих осіб, які знаходяться в цьому списку, кілька членів російського парламенту, члени російського уряду — Миронов, Рогозін, Наришкін, Сурков. Їх імена в одному ряду з колишніми і діючими лідерами бандформувань на Донбасі: Плотницьким, Стрєлковим, Ходаковським. Всі їх банківські активи на території ЄС і надалі будуть заморожені. Цим особам заборонено видавати візи для поїздок у Європу. Санкції планують продовжити на півроку, це вже традиційно. На цей раз вони будуть діяти до вересня", — пояснив Жигалов.
Як повідомляв ONLINE.UA, 2 березня комітет постійних представників країн-членів ЄС на зустрічі в Брюсселі схвалила рішення продовжити санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників ще на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?