Дослідник точно спрогнозував землетрус у Туреччині — чому йому не повірили
Категорія
Світ
Дата публікації

Дослідник точно спрогнозував землетрус у Туреччині — чому йому не повірили

Дослідник точно спрогнозував землетрус у Туреччині — чому йому не повірили
Джерело:  online.ua

6 лютого у Туреччині сталися декілька потужних землетрусів, які, за попередніи даними, забрали життя щонайменше 2600 людей. Нещодавно стало відомо, що незалежний дослідник Франк Хугербітс попереджав, що подібне станеться, однак його попередження проігнорували.

Джерело: "24 Канал"

Дослідник спрогнозував землетрус у Туреччині

За декілька днів до землетрусів незалежний дослідник з Нідерландів Франк Хугербітс виступив із неочікуваною заявою.

Він попередив, що у цьому регіоні Туреччини невдовзі мають статися потужні підземні поштовхи.

Рано чи пізно у цьому регіоні (Південно-Центральна Туреччина, Йорданія, Сирія, Ліван – ред.) станеться землетрус магнітудою 7,5, – попередив Хугербіт 3 лютого.

Журналісти також звертають увагу на те, що 5 лютого він зробив ретвіт публікації Науково-дослідного інституту моніторингу сейсмічної активності, в якій йшлося про те, що "серйозна сейсмічна активність може проявитися з 4 по 6 лютого".

Як відомо, вранці 6 лютого Туреччину та Сирію сколихнули два потужні землетруси магнітудою 7,8 та 7,7.

Моє серце співчуває всім, хто постраждав від великого землетрусу у Центральній Туреччині. Як я вже казав раніше, рано чи пізно це мало статися у цьому регіоні, подібно до 115 і 526 років, – прокоментував трагедію дослідник, який про неї попереджав напередодні.

Він також пояснив, як йому вдалося зробити такий точний прогноз.

За словами незалежного дослідника, перед землетрусами можна зафіксувати критичну планетарну геометрію. Її спостерігали 4 – 5 лютого.

Як стверджує Франк Хугербітс, він вирішив порівняти дані "планетарної геометрії" за останні кілька днів з показниками майже сторічної давності. Їх спостерігали у Каліфорнії. Тоді там стався потужний землетрус.

Чому до попередження дослідника не дослухалися

Що важливо розуміти, Хугербітс називає себе "дослідником Геометричного огляду Сонячної системи". Він займається "моніторингом геометрії між небесними тілами, пов'язаної з сейсмічною активністю".

Оркім того, у нього немає наукового ступіню. Себе він вважає ентузіастом, а також незалежним ученим. Прогнози щодо землетрусів у різних регіонах він робить не вперше. Однак вони не завжди збувалися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?