Дослідники назвали прості способи обмеження передачі коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники назвали прості способи обмеження передачі коронавірусу

Дослідники назвали прості способи обмеження передачі коронавірусу
Джерело:  online.ua

Через пандемію коронавірусу заборонили майже всі масові зібрання у всьому світі, оскільки усі були переконані, що вони становлять значний ризик передачі вірусу SARS-CoV-2. Нещодавно науковці організували нові експерименти та дійшли висновку, що передачу коронавірусу під час масових заходів у закритих приміщеннях можна значно обмежити за допомогою декількох простих способів.

Джерело: Nature Communications

Вчені описали прості способи обмеження передачі коронавірусу

Насамперед йдеться про ефективну вентиляцію і жорсткість заходів гігієни.

Німецькі вчені під час свого нового експеременту вивчили передачу коронавірусу на поп-концерті в серпні 2020 року. Вчені проаналізували контакти 1 212 відвідувачів заходу при трьох різних сценаріях:

  1. при відсутності обмежень;

  2. при помірних обмеженнях (пасадка у шаховому порядку і збільшення кількості виходів вдвічі);

  3. жорстких обмеженнях (розсадження учасників на відстані в 1,5 метра і збільшення виходів у чотири рази).

Окрім того, вказано, що дослідники враховували різні параметри, зокрема вплив різних гігієнічних процедур, носіння масок, розмірів заходів, систем вентиляції та різних базових випадків.

Вчені дійшли висновку, що кожен, хто знаходився на концерті, загалом контактував з 9 людьми. Найчастіше контакти відбувалися на вході і виході з приміщення.

"При чому, при відсутності обмежень виникали ситуації, коли люди могли контактувати протягом більш ніж 5 хвилин. Побудована вченими на основі емпіричних даних модель поширення коронавірусу в закритих приміщеннях показала, що при швидшому повітрообміні 1 людина на концерті з 4 тисячами відвідувачів в середньому заражала 3 – 4 людини. Водночас, якщо вентиляції взагалі не було – 25 – 26 людей. Тож дослідники вважають, що масові заходи, на яких буде нормальна система вентиляції та люди використовуватимуть засоби гігієни, не чинитимуть істотного впливу на поширення коронавірусу", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?