Дослідники попередили про стрімке зменшення кількості жінок на планеті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники попередили про стрімке зменшення кількості жінок на планеті

Дослідники попередили про стрімке зменшення кількості жінок на планеті
Джерело:  online.ua

За словами іноземних вчених, у найближчі 10 років у світі буде народжуватися на 4,7 млн дівчаток менше – вони звертають увагу на те, що це відбувається у зв’язку з селективною за ознакою статі практикою в країнах з культурними уподобаннями щодо потомства чоловічої статі.

Джерело:  AFP  з посиланням на дослідження даних, опубліковане в медичному журналі BMJ, про більш ніж три мільярди народжень за останні 50 років

Кількість жінок на планеті буде зменшуватися - дослідження

Науковці вирішили проаналізувати 12 країн, в яких співвідношення чоловіків і жінок збільшилося останні 50 років, і ще 17 країн, де це співвідношення могло збільшитися через соціальні або культурні тенденції.

Наразі автори дослідження змогли змоделювати два сценарії.

Згідно з першим сценарієм, до 2030 року в країнах буде менше на 4,7 мільйона народжених дівчаток. Згідно з другим сценарієм, до 2100 року в усьому світі це число зросло до більш ніж 22 мільйонів.

"Дослідження підтвердило, що прогнозоване скорочення числа народжених дівчаток призведе до надлишку молодих чоловіків приблизно в однієї третини світового населення до 2030 року, що, як зазначається, може призвести до посилення антигромадської поведінки і насильства. Число абортів за статевою ознакою зростає протягом останніх 40 років в країнах Південно-Східної Європи, а також в Південній і Східній Азії, з ще не визначеними демографічними наслідками", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • Понаднормова робота не тільки вкрай негативно впливає на здоров’я, а й забирає сотні тисяч життів щорічно: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Американські вчені після завершення масштабних досліджень дійшли висновку, що відсутність шкідливих звичок і здоровий спосіб життя знижують ризики раку до мінімуму.

  • Американські вчені попередили про ризики хвороби мозку через вакцину Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?